Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλος αστεροειδής θα «φωτίσει» τη Γη στις 25 Μαΐου! (Video)

Κάνει την πρώτη του εμφάνιση κοντά στον πλανήτη μας!

23 Μαΐου 2019 23:09
Μεγάλος αστεροειδής θα «φωτίσει» τη Γη στις 25 Μαΐου! (Video)

Ένας μεγάλος και φωτεινός αστεροειδής θα περάσει από κοντινή απόσταση από τη Γη στις 25 Μαΐου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό.

Το ουράνιο σώμα κάνει την πρώτη του εμφάνιση κοντά στον πλανήτη μας τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην παρουσία του, καθώς θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ερευνητές.

Ο 1999 KW4 θα παρουσιάσει το φωτεινό μεγαλείο του στις 25 Μαΐου, καθώς στον ουρανό θα φαίνεται ως ένα εξαιρετικά φωτεινό αντικείμενο.

Όσο για την ασφάλεια, οι επιστήμονες καθησυχάζουν, καθώς θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών εκατ. μιλίων από τη Γη, ή -για να αποτιμήσουμε πιο σωστά την απόσταση- 13,5 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Στην ουσία, ο αστεροειδής δεν είναι ένας, αλλά δύο, καθώς αποτελείται από ένα κεντρικό κομμάτι με έκταση 1,3 χιλιόμετρα και ένα μικρότερο κομμάτι που τον συνοδεύει.

NASΑ: Αστεροειδής σε μέγεθος πολυκατοικίας θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASΑ), ο αστεροειδής θα περάσει σήμερα στο μισό της απόστασης ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη.

O εν λόγω αστεροειδής «2019 GC6», σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τροχιάς του, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο στο μέλλον, καθώς δεν αποκλείεται τελείως μια διασταύρωση του με τη Γη.

Ο διαστημικός βράχος ανακαλύφθηκε στις 9 Απριλίου από το τηλεσκόπιο Catalina Sky Survey της Αριζόνα και η διάμετρος του μπορεί να φθάνει τα 30 μέτρα. Θα περάσει ξανά κοντά από τη Γη το 2034, το 2041 και το 2048, ενώ οι επιστήμονες του Εργαστήριου Αεριώθησης (JPL) της NASA έχουν κατατάξει τον αστεροειδή στους δυνητικά επικίνδυνους για τον πλανήτη μας μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share