Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπουδαία νέα: Το Word αποκτά τεχνητή νοημοσύνη!

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

7 Μαΐου 2019 18:10
Σπουδαία νέα: Το Word αποκτά τεχνητή νοημοσύνη!

Ideas είναι η νέα "ιδέα" για το Word, που υπόσχεται να λύσει τα χέρια των χρηστών. Το ideas δεν το συναντάμε πρώτη φορά καθώς πέρυσι η Microsoft έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στο PowerPoint

Το Ideas, που θα «δουλεύει» στο υπολογιστικό νέφος (cloud), πηγαίνει πέρα από την ήδη υπάρχουσα αυτόματη διόρθωση των λέξεων και τις αλλαγές στη γραμματική, προτείνοντας πιο κατάλληλες λέξεις και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, ανάλογα με το κείμενο και τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα, με στόχο ο χρήστης να γράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο στιλ.

Η ενσωμάτωση του «έξυπνου» εργαλείου στην online έκδοση του Word ανακοινώθηκε στη συνδιάσκεψη των προγραμματιστών της Microsoft στο Σιάτλ τη Δευτέρα. Το νέο εργαλείο, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Word Online τον Ιούνιο και θα είναι ευρέως διαθέσιμο από φέτος το φθινόπωρο, θα βοηθά τους χρήστες να φτιάχνουν πίνακες μέσα στα κείμενα τους και θα προτείνει συνώνυμες λέξεις.

Το Ideas θα πληροφορεί επίσης τον χρήστη πόσο περίπου χρόνο απαιτεί η ανάγνωση του κειμένου του, ενώ θα μπορεί να εξάγει τα σημεία-κλειδιά του κειμένου, κάτι πολύ χρήσιμο για τον αναγνώστη, ιδίως αν έχει να κάνει με ένα πολυσέλιδο κείμενο.

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε το δικό της εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την online εφαρμογή επεξεργασίας κειμένων Google Docs.

Microsoft: Προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις ενόψει Ευρωεκλογών!

Για πιθανές επιθέσεις «χάκερ» ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και για εθνικά κοινοβούλια και Προέδρους κρατών-μελών της ΕΕ, προειδοποίησε σήμερα η Microsoft στην Γερμανία, απευθυνόμενη σε πολιτικούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις βρίσκεται η ομάδα «Strontium», γνωστή και ως «Fancy Bear» ή «ΑΡΤ28», η οποία πιστεύεται ότι συνδέεται με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και θεωρείται υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές του 2017.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share