Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε 3.000 σημεία θα βρίσκετε δωρεάν WiFi στην χώρα!

Σας αφορά!

6 Μαΐου 2019 11:53
Σε 3.000 σημεία θα βρίσκετε δωρεάν WiFi στην χώρα!

Ευχάριστα νέα έρχονται για όσους θέλουν να έχουν δωρέαν ίντερνετ σε όλη την διάρκεια της ημέρας! Σε 3.000 σημεία θα βρίσκετε δωρεάν WiFi στην χώρα!

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο internet σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆Διαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης.

Δωρεάν WiFi στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και σε υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 3.000 περιοχές της χώρας.

Τα ακριβή σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα θα υποδειχθούν από τους δήμους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Η χρήση του δικτύου, σε πρώτη φάση, δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισμό χρόνου, πιθανότατα μιας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Μετά ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόματα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί.

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο internet για 80 άτομα. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σημείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρµογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχημάτων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήματα που είναι ενεργά και δρομολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κοινά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σημείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.

Σας αφορά: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Facebook!

Σημαντικές και μεγάλες αλλαγές έρχονται στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ξεχάστε το μπλε χρώμα!

Πολλές και σημαντικές οι ανακοινώσεις της Facebook από το συνέδριο F8, στην προσπάθεια της εταιρείας να πραγματοποιήσει μια στροφή 180° στην πολιτική της, να αφήσει πίσω της τα σκάνδαλα που την ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια και να καταφέρει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση για τις αλλαγές που έρχονται στο Facebook Messenger, ωστόσο, σε αυτό το σημείο θα δούμε όλα όσα αφορούν τον ριζικό επανασχεδιασμό του κοινωνικού δικτύου.

Ξεκινώντας να σημειώσουμε πως ο Mark Zuckerberg άλλαξε το τροπάριο του δηλώνοντας ότι το μέλλον είναι η ιδιωτικότητα, σε αντίθεση με όσα έλεγε πριν από περίπου 10 χρόνια για τη δημοσίευση των προσωπικών στιγμών. Με αυτό το σκεπτικό, το επανασχεδιασμένο Facebook φέρνει στο προσκήνιο δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά, τα Events και τα Groups. Ειδικά τα Groups θα τα βλέπουμε σε κεντρικό σημείο, μιας και περισσότεροι από 400 εκατ. χρήστες συμμετέχουν σε τέτοιες ομάδες. Νέος σχεδιασμός, εργαλεία για να βρίσκεις εύκολα θέματα που σ' ενδιαφέρουν και γενικότερα απλούστερο περιβάλλον.

Έτσι θα είναι το Facebook από εδώ και πέρα...

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share