Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Forthnite: Χαμός με το video game! Σε ποια χώρα απαγορεύτηκε;

Δείτε αναλυτικά...

5 Μαΐου 2019 14:29
Forthnite: Χαμός με το video game! Σε ποια χώρα απαγορεύτηκε;

Χαμός με το video game Forthnite! Σε όλο τον κόσμο, οι νέοι παίζουν σαν τρελοί αλλά σε μια χώρα απαγορεύτηκε!

Πριν φτάσουμε εκεί όμως..........τι είναι το Forthnite;

Το Fortnite είναι διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2017 και σχεδιάστηκε από την Epic Games. Περιλαμβάνει τρία είδη παιχνιδιού. Το Fortnite: Save the World, ένα συνεργατικό παιχνίδι βολών επιβίωσης τεσσάρων παικτών που πολεμούν ζόμπι και άλλα τέρατα και προστατεύουν αντικείμενα με οχυρώσεις που μπορούν να χτίσουν και να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Το Fortnite Battle Royale, ένα δωρεάν παιχνίδι στο οποίο 100 παίκτες πολεμούν μέχρι να μείνει ο τελευταίος ζωντανός παίκτης και το Creative, ένα επίσης δωρεάν παιχνίδι στο οποίο μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα έως 16 παίκτες με ατομικό στόχο τη δημιουργία νησιών-οχυρών όπου θα μπορούν να ανταγωνίζονται για την επιβίωση

undefined

Που απαγορεύτηκε;

Το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών μάχης, τονίζοντας την «αρνητική» τους επιρροή κυρίως στη νεολαία, σε μία χώρα που επί χρόνια βιώνει μια πραγματική αιματοχυσία.

Ανάμεσα στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια που απαγορεύονται είναι τα δημοφιλή PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) και Fortnite.

Το Ιράκ πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές το 2018 έπειτα από χρόνια ολέθριων μαχών και συγκρούσεων μεταξύ φατριών. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επί τρία χρόνια είχαν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, πριν συντριβούν και εκδιωχθούν έπειτα από σφοδρές μάχες από τον ιρακινό στρατό το 2017.

Βουλευτές, που ορκίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο έπειτα από μήνες αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων και επανακαταμετρήσεων των ψηφοδελτίων, ενέκριναν ένα ψήφισμα που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να απαγορεύσει την διαδικτυακή πρόσβαση σε παιχνίδια και σχετικές οικονομικές συναλλαγές.

undefined

Η απαγόρευση αποφασίστηκε «εξαιτίας των αρνητικών επιδράσεων που προκαλούνται από κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια στην υγεία, την κουλτούρα και την ασφάλεια της ιρακινής κοινωνίας, ανάμεσά τους και απειλές για την φυσική και ηθική ακεραιότητα σε παιδιά και νέους», υπογραμμίζεται στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Η αραβική χώρα έχει υποφέρει επί δεκαετίες υπό το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ ΧουσεΐνΧουσεΐν και τις αμερικανικές κυρώσεις, την εισβολή των ΗΠΑ το 2003 και τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσε αυτή, τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Η διαφθορά καλπάζει και βασικές υπηρεσίες όπως η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση είναι ελλιπείς. Τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά, ιδίως ανάμεσα στους νέους.

Άμεσες ήταν αντιδράσεις και η δυσφορία με εκατοντάδες Ιρακινούς χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επικρίνουν τους βουλευτές για λάθος προτεραιότητες.

Η βουλή έχει εγκρίνει μόλις ένα νομοσχέδιο έπειτα από την συγκρότησή της, αυτό του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του 2019, που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο.

Το video game PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), είναι ένα παιχνίδι μάχης με ζητούμενο την επιβίωση, με δεκάδες διαδικτυακούς παίχτες να ρίχνονται σε ένα νησί όπου προσπαθούν να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον. Παρομοίως, στο Fortnite, εκατομμύρια χρήστες πολεμούνστην «Κορυφαία Μάχη» μέχρι…τελικής πτώσεως.

Ο Ιρακινός σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ, ο πολιτικός σχηματισμός του οποίου κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στη βουλή, παρότρυνε την νεολαία της χώρας να αποφύγει το PUBG, χαρακτηρίζοντας το εθιστικό.

undefined

TAGS
 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share