Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Facebook: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο προφίλ σου!

Σας αφορά...

2 Μαΐου 2019 17:29
Facebook: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο προφίλ σου!

To Facebook είναι από το πιο διαδεδομένο social media.Μπορεί μερικές φορές να πέφτει....ή και ακόμα να γίνονται σκάνδαλα γύρω από αυτό....αλλά το facebook είναι πλέον μέρος της ζωής...

Νέα εποχή έρχεται για το facebook καθώς θέλει συνεχώς να ανανεώνεται..

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπερκ τόνισε πως «το μέλλον είναι η ιδιωτικότητα». Αυτό το σκεπτικό ακολουθούν και οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο event f8 της εταιρείας και σταδιακά θα εμφανιστούν σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Δύο από τις κυριότερες αλλαγές του σχεδιασμού θα αφορούν τα Events και τα Groups, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες συμμετέχουν σε κάποιο Group.

Πλέον η καρτέλα των Groups θα βρίσκεται το κέντρο της επανασχεδιασμένης menu bar, όταν ο χρήστης θα πατά εκεί, θα βλέπει μια ξεχωριστή ροή νέων αναρτήσεων από τα Groups που συμμετέχει και προτάσεις για Groups που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα τους. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν άμεσα σε Android και iOS αλλά και στην έκδοση του Facebook για υπολογιστές. Επιπλέον θα δίνεται στους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις στα Group, απευθείας από το προφίλ τους.

Meet New Friends και Events
Το Facebook αναμένεται να εγκαινιάσει μια νέα ενότητα, η οποία θα ονομάζεται Meet New Friends. Μέσω αυτής οι χρήστες θα έρχονται σε επαφή με νέα άτομα, με τα οποία που θα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στο να βρίσκουν οι χρήστες τις εκδηλώσεις στην περιοχή τους, οι οποίες είναι πιθανό να τους ενδιαφέρουν. Η νέα καρτέλα Events είναι δίπλα σε εκείνη των Groups και περιλαμβάνει ένα πλούσιο χάρτη για να βρίσκει κανείς εύκολα εκδηλώσεις (τόσο ιδιωτικές, όσο και δημόσιες) ώστε να οργανώνει το πρόγραμμά του.

Facebook Secret Crash

Ένα νέο Tinder φαίνεται να έχει στα σκαριά το Facebook. Η νέα εφαρμογή θα ονομάζεται «Secret Crush». Ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιωτική λίστα όπου θα δηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον του για εως 9 φίλους του. Αυτή τη λίστα θα μπορεί να την βλέπει αποκλειστικά ο ίδιος εκτός κάποιο από τα άτομα που περιλαμβάνονται σε αυτή τον προσθέσει και στη δική του λίστα. Τότε θα υπάρξει "match" και ένα κρυφό παράθυρο μεταξύ τους επικοινωνίας θα δημιουργείται στο Messenger.

Αλλαγές και στο Messenger
Νέα εμφάνιση και σχεδιασμός θα υπάρξει και στην έκδοση του Messenger για υπολογιστές. Φαίνεται πως η εφαρμογή συνομιλίας στα desktop, θα θυμίζει αρκετά το Skype και θα προσφέρει τις περισσότερες λειτουργίες της mobile έκδοσης, όπως ομαδικές video κλήσεις. Επιπλέον η εφαρμογή για κινητά θα γίνει ακόμη πιο μικρή σε μέγεθος, πιο ελαφριά και φυσικά ακόμη πιο γρήγορη.

Αναλυτικά η εκδήλωση F8

Instagram: Η μεγάλη αλλαγή που έγινε στην εφαρμογή!

Ακόμη μία αλλαγή πρόσθεσε το Instagram, βελτιώνοντας ακόμα την εμπειρία χρήστ. Πλέον τα poll που θα βάζετε στις ιστορίες σας, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικά!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share