Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Stratolaunch: Το πιο μεγάλο αεροσκάφος του κόσμου! (Video)

Δεν έχετε ξαναδεί τόσο μεγάλο πραγματικά!

14 Απριλίου 2019 12:39
Stratolaunch: Το πιο μεγάλο αεροσκάφος του κόσμου! (Video)

Το πιο μεγάλο αεροσκάφος του κόσμου θα δείτε σήμερα αφού στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το Stratolaunch! Τελικά η τεχνολογία δεν σταματά να μας εκπλήσσει!!!

Το εν λόγω αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία αεροναυπηγικής Scaled Composites, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο ακόμη κι από τη ναυαρχίδα της Airbus, το Α380, έχει δυο ατράκτους και «φορά» έξι κινητήρες Boeing 747.

Η δοκιμαστική πτήση έγινε στην έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια, που αποτελεί το επίσημο διαστημοδρόμιο των ΗΠΑ.

Την παρθενική του πτήση έκανε το Σάββατο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο αεροσκάφος -με μέγεθος γηπέδου… ποδοσφαίρου- που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα: το Stratolaunch.

Αεροσκάφος που θα μεταφέρει… διαστημικούς πυραύλους

Οι κατασκευαστές του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προορίζουν για να μεταφέρει και να αφήνει σε ύψος έναν μικρό πύραυλο, η μηχανή του οποίου θα τίθεται τότε σε λειτουργία για να το οδηγήσει στο διάστημα, όπου θα θέτει σε τροχιά δορυφόρους.

Πρόκειται για μια πιο ομαλή μέθοδο εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων από τις κλασικές εκτοξεύσεις πυραύλων από πλατφόρμες, καθώς για να επιτευχθεί επαρκεί ένας μεγάλος διάδρομος απογείωσης.

Πετούσε επί δυόμιση ώρες

Το αεροπλάνο Stratolaunch απογειώθηκε από αεροδρόμιο της ερήμου Μοχάβι, στην Καλιφόρνια, στις 06:58 τοπική ώρα (16:58 ώρα Ελλάδος) το Σάββατο και παρέμεινε στον αέρα για δυόμιση, ώρες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μέχρι στιγμής το αεροπλάνο αυτό είχε κάνει μόνον δοκιμές τροχοδρόμησης.

Η μέγιστη ταχύτητά του κατά την ώρα πτήσης ανήλθε στα 304 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Stratolaunch και το αεροπλάνο ανήλθε ως τα 5.182 μέτρα.

Μεγαλύτερο από γήπεδο ποδοσφαίρου

«Τι φανταστική πρώτη πτήση» δήλωσε με ικανοποίηση ο γενικός διευθυντής της Stratolaunch Τζιν Φλόιντ.

«Η σημερινή πτήση προωθεί την αποστολή μας να προτείνουμε μια εναλλακτική ευέλικτη λύση στα συστήματα εκτόξευσης από το έδαφος» προσέθεσε.

Το εκπέτασμα (άνοιγμα πτερύγων) του αεροπλάνου φτάνει τα 117 μέτρα, δηλαδή είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Το άνοιγμα πτερύγων ενός Airbus A380 ανέρχεται σε 79,75 μέτρα.

Η Stratolaunch χρηματοδοτείτο από τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν με στόχο να γίνει ένας νέος παράγοντας στην αγορά μικρών δορυφόρων που τίθενται σε τροχιά στο διάστημα. Ωστόσο ο θάνατος του Άλεν, τον Οκτώβριο του 2018, καθιστά αβέβαιο το μέλλον της Stratolaunch και των αεροσκαφών της.

Να σας θυμίσουμε μία ακόμα εξέλιξη της τεχνολογίας: Κι όμως έγινε! Η πρώτη φωτογραφία του Beresheet από.. τη σελήνη

Τι καινούριο ετοιμάζει η Ferrari; - Τεράστια εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας!

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η αγαπημένη μας Ferrari ετοιμάζει κάτι καινούριο! Τι είναι όμως αυτό που θα την κάνει πάλι ξεχωριστή και θα λατρέψουν οι λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων;

Η Ferrari ετοιμάζει το αντίπαλο δέος των Aston Martin Valkyrie & Mercedes-AMG Project One, ένα μοντέλο που θα παρουσιαστεί σε 3 περίπου χρόνια και θα ενταχθεί στην κατηγορία των hypercars. Σήμερα, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ονόματι Alex Imnadze Baldini, κάνει τη δική του πρόταση στη Ferrari για το μελλοντικό της μοντέλο.

Σε 3 περίπου χρόνια από σήμερα η ιταλική φίρμα θα λανσάρει το νέο της hypercar που θα αποτελέσει την απάντηση της Ferrari στους Γερμανούς και στους Άγγλους.

Με βάση τα ψηφιακά σχέδια που έχουμε στη διάθεσή μας, ο εν λόγω σχεδιαστής δημιουργεί ένα εκπληκτικό σύνολο με επιθετικό design όπου κυριαρχούν η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια πάνω από το cockpit & τον κινητήρα, αλλά και τα πάρα πολλά αεροδυναμική βοηθήματα. Για την ακρίβεια, στον τομέα της αεροδυναμικής έχει δοθεί η μεγαλύτερη βαρύτητα και ειδικά στο πίσω τμήμα του P3 Scuderia Baldini, όπως είναι η κωδική ονομασία του μοντέλου. Σχετικά με το μοτέρ που θα δούμε στο μελλοντικό hypercar της Ferrari, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί μια ισχυρότερη εκδοχή του συνόλου της 812 Superfast, όπου με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρων η απόδοση θα φτάνει τα 1.300 άλογα. Να σας θυμίσουμε: Αυτό το αμάξι το ρώσικο αμάξι ξεπερνάει και την... Ferrari!

Θυμίζουμε ότι τo νέο ιταλικό supercar, η 812, κινείται από έναν 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 718 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, αφού το 0-100 km/h έρχεται σε 2,9 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα! - Πώς θα λειτουργεί και γιατί είναι απαραίτητο;

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share