Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Τώρα πια μπορείς και εσύ να οδηγήσεις την μοτοσυκλέτα του Hagrid!

Δεν είναι τέλειο;

8 Απριλίου 2019 15:05
Τώρα πια μπορείς και εσύ να οδηγήσεις την μοτοσυκλέτα του Hagrid!

Το πάρκο του Harry Potter στο Orlando απέκτησε μια νέα μαγική προσθήκη, η οποία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από τις 13 Ιουνίου. Η μηχανή του Hagrid είναι το νέο roller coaster, το πιο “θεματικό τρενάκι” και η πιο “ολοκληρωμένη εμπειρία” από τις ατραξιόν του χαριποτερικού πάρκου.

Ο πλήρης τίτλος του νέου παιχνιδιού είναι Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure και οι περιπέτειες που υπόσχεται είναι, όπως όλα δείχνουν, αντίστοιχες με το μήκος του.

πάρκο χαρυ πότερ

Να σας θυμίσουμε: Skype: Διπλασιάστηκαν οι χρήστες με βιντεοκλήση στα 50 άτομα

Η ιπτάμενη μηχανή του Hagrid γίνεται, λοιπόν, roller coaster, με ένα άτομο στη θέση του οδηγού και ένα στη θέση του συνοδηγού, οι οποίοι, περνώντας από το Απαγορευμένο Δάσος και την τάξη της Μαγικής Φροντίδας των Πλασμάτων, θα ζουν μια μαγική περιπέτεια. Νεράιδες της Κορνουάλης, Κένταυροι, ο Φλάφι και άλλα μαγικά πλάσματα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη βόλτα που είναι εμπνευσμένη από τον Hagrid και τη ζωή του στο Hogwarts. Πέραν αυτών, κι άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες, όπως έγινε γνωστό από τη σχετική ανακοίνωση του Μαγικού Κόσμου του Harry Potter, ενώ μέχρι στιγμής μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τη νέα μαγική εμπειρία με το παρακάτω βίντεο:

Κι όμως έγινε! Η πρώτη φωτογραφία του Beresheet από.. τη σελήνη

Κι όμως έγινε! Η πρώτη φωτογραφία του Beresheet  από.. τη σελήνη

Την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια της Σελήνης έστειλε στη Γη το ισραηλινό διαστημόπλοιο Beresheet, το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας.

Το τεστ για την αποστολή του οπτικού υλικού από το Beresheet στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η εικόνα ήταν εξαιρετικά καθαρή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την ισραηλινή διαστημική υπηρεσία, το διαστημόπλοιο θα πλησιάζει στα 292 μίλια το φεγγάρι, στην πιο κοντινή του προσέγγιση και στα 6.462 μίλια, στην πιο μακρινή. Απίστευτο! Γονιδίωμα έμβιου οργανισμού δημιούργησε υπολογιστής!

Η πρώτη φωτογραφία του ισραηλινού διαστημοπλοίου από το φεγγάρι:

Κι όμως έγινε η πρώτη φωτογραφία του Beresheet

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα! - Πώς θα λειτουργεί και γιατί είναι απαραίτητο;

Είναι γεγονός! Το «μαύρο κουτί» θα υπάρχει σύντομα και στα αυτοκίνητα, αφού από το 2022 θα φέρουν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικό καταγραφέα δεδομένων!

Εσύ όμως γνωρίζεις τι είναι;

Μέχρι σήμερα ο κόσμος μόλις άκουγε «μαύρο κουτί» ο νους του πήγαινε σε αεροπλάνα και πτήσεις.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η τεχνολογία «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουν «ξεφυτρώσει» αρκετά νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας. Η νέα γενιά στις σούπερ ψηφιακές συσκευές!

Επομένως, το «μαύρο κουτί» θα υπάρχει σύντομα και στα αυτοκίνητα, αφού από το 2022 θα φέρουν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικό καταγραφέα δεδομένων, που θα παρέχει πλήρη στοιχεία για την κατάσταση του οχήματος πριν από μια σύγκρουση.

Αναλυτικότερα, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», πρόκειται για άλλη μια τεχνολογία, που εγκρίθηκε προσωρινά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών και έως και το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί από όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ. Έτσι, όλα τα νέα αυτοκίνητα (ακόμη και τα φορτηγά) που θα παράγονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διαθέτουν «μαύρο κουτί».

αυτοκίνητα

Πώς θα λειτουργεί το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα

Οι ηλεκτρονικοί καταγραφείς (Electronic Data Recorders) θα συλλέγουν στοιχεία και παραμέτρους, ώστε σε περίπτωση ενός ατυχήματος οι Αρχές να μπορούν να διαλευκάνουν τα αίτιά του (υπερβολική ταχύτητα, απότομη αλλαγή πορείας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.ά.).

Ειδικότερα, η συσκευή αυτή θα μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην εξιχνίαση ατυχημάτων, καθώς με καταγεγραμμένα τα απαραίτητα δεδομένα η ανάλυσή τους θα δίνει πιο σαφή εικόνα για την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών σε συνάρτηση με τις συνθήκες (καιρικές, ποιότητα ασφάλτου, κλίση στροφής).

Συγκεκριμένα, το μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα θα καταγράφει τα πάντα: από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, το φρενάρισμα, έως και τη θέση του ΙΧ.

Να σημειωθεί, ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού το μαύρο κουτί το τοποθετούν εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρακινούμενοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες – όπως στη Μ. Βρετανία.

Το κίνητρο για την τοποθέτηση του;

Όσοι τοποθετούν τη συγκεκριμένη συσκευή έχουν και έκπτωση στα ασφάλιστρα του ΙΧ τους.

Άλλο ένα πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, σε παλαιότερη έρευνα, είχε αποδειχθεί πως οι οδηγοί που είχαν τοποθετήσει το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους ήταν πιο προσεκτικοί, συμμετείχαν σε λιγότερα τροχαία, από τους οδηγούς που δεν διέθεταν καταγραφέα δεδομένων, ενώ οι θάνατοι νέων οδηγών που είχαν το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους μειώθηκε σχεδόν 30%.

αυτοκίνητα

Παράλληλα, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, υποχρεωτικός κόφτης στα αυτοκίνητα!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι μπαίνουν κάμερες στα διόδια για όσους δεν πληρώνουν! - «Τσουχτερά» πρόστιμα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα τεχνολογίας στο Athensmagazine.gr

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share