Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στολές Iron Man σχεδιάζει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας! (Video)

Για επιθέσεις σε εχθρικά πλοία!

2 Απριλίου 2019 13:48
Στολές Iron Man σχεδιάζει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας! (Video)

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και αυτό φαίνεται αφού ο Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον θέλει στα άμεσα σχέδια του να εντάξει τις στολές του Iron Man για τις επιθέσεις σε εχθρικά πλοία!

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον ενθουσιάστηκε με την ιδέα χρήσης των στολών με τους στροβιλοκινητήρες σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά από μια επίδειξη σε βάση στο Πόρτσμουθ, όπου αποκάλυψε τη δημιουργία ενός ταμείου 75 εκ. λιρών για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Τα κονδύλια προορίζονται για την ανάπτυξη «αυτόνομων ναρκαλιευτικών σκαφών» για ρομποτικές συσκευές που θα χρησιμοποιούνται σε ναυτικές επιχειρήσεις, αλλά την προσοχή του υπουργού τράβηξε η «στολή Iron Man», όπως την αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ, μετά την επίδειξη που έκανε πιλότος της ιδιωτικής εταιρείας Gravity που τις κατασκευάζει.

Η στολή που κοστίζει περί τις 340.000 λίρες είναι εφοδιασμένη με έξι στροβιλοκινητήρες -δύο στην ράχη και από δύο σε κάθε χέρι- που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει μια ελεγχόμενη πτήση σε ύψος έως και τριών χιλιομέτρων με ταχύτητα έως και 80χλμ/ώρα.

Διαβάστε ακόμα μια είδηση που σχετίζεται με την τεχνολογία: Ανέπαφες συναλλαγές: Τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο!

«Φαντάζεσαι να κάνεις ρεσάλτο σ’ ένα πλοίο;», είπε ο Γουίλιαμσον σε εκπρόσωπο της Gravity, που απάντησε: «Ένα πλοίο που θέλεις να καταλάβεις. Μπορείς να στείλεις δέκα άτομα ταυτόχρονα από διαφορετικά σημεία και ο αντίπαλος θα τους πάρει μυρωδιά μόνον όταν ακούσει έναν αμυδρό θόρυβο από τους στροβιλοκινητήρες».

«Ναι, μπορείς να κάνεις έφοδο απροειδοποίητα. Είναι φανταστικό. Ίσως στο μέλλον να κάνουμε μια μεγάλη παραγγελία», σχολίασε ο υπουργός.

Συνεργάτης του, πάντως, ξεκαθάρισε αργότερα ότι παρά την προθυμία του υπουργού να εφοδιαστούν οι πεζοναύτες με τέτοιες στολές, η τεχνολογία τους δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση στα πεδία των μαχών καθώς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθεί ο θόρυβος που προκαλούν και ο οποίος ακυρώνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Δείτε ακόμα: Ερχονται τα αναδιπλούμενα κινητά!

Η νέα γενιά στις σούπερ ψηφιακές συσκευές!

Η νέα γενιά στην τεχνολογία έχει έρθει πριν καν το καταλάβουμε! Έτσι έχει γίνει και στις ψηφιακές συσκευές! Τα smartphones έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας αλλά παράλληλα είναι και η σύγχρονη εξάρτηση των ανθρώπων!

Αυτό συμβαίνει , γιατί εκτός από τηλέφωνο, το smartphone είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ατζέντα, ημερολόγιο, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο, GPS και βέβαια μέσο κοινωνική δικτύωσης αλλά και συσκευή παρακολούθησης της υγείας μας.

Όμως όλα αυτά σε λίγα χρόνια ίσως να έχουν ελάχιστη σημασία, καθώς μια νέα γενιά ψηφιακών συσκευών φιλοδοξεί να περιορίσει σημαντικά ή ακόμα και να μηδενίσει τον ρόλο των smartrphones στη ζωή μας.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία θα φέρουν και τα αναδιπλούμενα κινητά που θα θέλουν όλοι!

Ένα chip με ενσωματωμένο μικροραντάρ το οποίο ανιχνεύει κινήσεις του χεριού, τα έξυπνα ρούχα της Apple και τους έξυπνους καθρέφτες που θα μας λένε... ποια ρούχα μας πάνε.

Διαβάστε περισσότερα θέματα τεχνολογίας στο Athensmagazine.gr.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share