Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σταματήστε να κάνετε αυτή τη κακή συνήθεια! - Μην φορτίζετε το κινητό πια στο αυτοκίνητο!

Δείτε γιατί!

27 Μαρτίου 2019 11:23
Σταματήστε να κάνετε αυτή τη κακή συνήθεια! - Μην φορτίζετε το κινητό πια στο αυτοκίνητο!

Από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει καταφέρει να εξελιχθεί τόσο ώστε εμείς να μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με το κινητό μας τηλέφωνο και να είμαστε εξαρτημένοι από αυτό, βρίσκουμε συνέχεια τρόπους για να το φορτίζουμε όπου βρούμε! Έτσι έγινε και με τα αυτοκίνητα που έχουν ειδική θύρα για να μπορούμε εμείς να φορτίζουμε το κινητό μας όση ώρα οδηγούμε και να έχουμε μπαταρία για την υπόλοιπη μέρα! Βέβαια το να φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο αποτελεί λάθος!

Ήξερες για ποιον λόγο πρέπει να κλείνουμε τα κινητά μας όταν είμαστε στο αεροπλάνο;

Μην σας φαίνεται περίεργο! Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος φορτίζει το κινητό του στις θύρες USB του αμαξιού του, αποτελεί ένα από τα χειρότερα λάθη. Ο λόγος έχει να κάνει με την χαμηλή τάση που παρέχουν οι συγκεκριμένες θύρες του αυτοκινήτου, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το κινητό.

Η χαμηλή τάση είναι λιγότερη από την δυνατότητα φόρτισης που έχουν τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα το κινητό να «ρουφάει» την ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό από αυτό που υποστηρίζει η θύρα. Αυτό προκαλεί φθορά στο σύστημα φόρτισης, κάτι που μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν το τηλέφωνό σας σταματά να φορτίζει, χωρίς να έχει «γεμίσει» η μπαταρία ή να μην φορτίζει καθόλου.

Πολλές φορές απορείς γιατί το κινητό σου κολλάει και δεν ξέρεις τον λόγο; Τι συμβαίνει όταν γίνεται αυτό; Σου βρήκαμε τον λόγο και δεν σχετίζεται με την μπαταρία ή κάποιον περίεργο λόγο!

Παράλληλα, η συγκεκριμένη «συνήθεια» μπορεί να κάνει ζημιά ακόμα και στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Αν αυτή είναι νέα και «υγιής», τότε ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα, όμως σε διαφορετική περίπτωση, ίσως και να παίξει σημαντικό ρόλο στην πτώση της τάσης, προκαλώντας πρόβλημα στο αμάξι.

Μήπως όταν φορτίζετε το κινητό σας και είστε σπίτι σας έχει πάρει ο ύπνος δίπλα του ή στο χέρι σας; Μην το ξανακάνετε δείτε το λόγο!

Γιατί το κινητό κλείνει ακόμη κι αν έχει μείνει 20% μπαταρία;

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο στο site Wirecutter, το ποσοστό της μπαταρίας στη γωνία της οθόνης σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εκτίμηση. Ένας αριθμός όπως το 47% μπορεί να ακούγεται απίστευτα ακριβής, αλλά ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν είναι ακριβές είναι μόνο αν έχετε έναν μετρητή ιόντων λιθίου!

Ουσιαστικά οι εκτιμήσεις στα κινητά δεν λένε ακριβώς την αλήθεια- και αντί να χρησιμοποιούν αλγόριθμους που μετρούν πόση μπαταρία έμεινε, το ποσοστό αυτό βασίζεται στο ποσό της τάσης που εκπέμπει. Οι ρεπόρτερ στο Wirecutter διαπίστωσαν πως παράγοντες όπως η ηλικία της μπαταρίας, το είδος της και πόσο έντονα χρησιμοποιήθηκε επηρεάζουν τόσο την ταχύτητα με την οποία αυτή θα τελειώσει. Με τα χρόνια, σχηματίζονται κρύσταλλοι στο εσωτερικό της μπαταρίας που μειώνουν την ικανότητά της, καθιστώντας πιο δύσκολο να υπολογιστεί η ζωή της.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει το τηλέφωνό σας από το να γίνει ένα άψυχο τούβλο στην τσέπη σας, είναι να αποφεύγετε να έχετε ταυτόχρονα όλες τις εφαρμογές ανοιχτές. Επίσης να ξέρετε πως στις μεγάλες ζέστες και τα μεγάλα κρύα, οι μπαταρίες τελειώνουν πιο γρήγορα!

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share