Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι αλλαγές που έρχονται στην ανώνυμη περιήγηση στο Google!

Και είναι για καλό!

19 Φεβρουαρίου 2019 14:13
Οι αλλαγές που έρχονται στην ανώνυμη περιήγηση στο Google!

Η ανώνυμη περιήγηση στο Google αλλάζει και αλλάζει για καλό. Τι αποφάσισε το Google και πιο λάθος θα πρέπει να διορθώσει;

Η ανώνυμη περιήγηση στο Google εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Όταν δεν θέλεις να αφήσεις ιστορικό αναζήτησης, όταν δεν θέλεις να δει κανείς τι είναι αυτό που έψαξες, τότε χρησιμοποιείς την ανώνυμη περιήγηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά sites από πολλές εταιρίες που δεν σου επιτρέπουν να έχεις πρόσβαση αν δεν βγεις από την ανώνυμη περιήγηση.

Πολλές φορές προσπαθείς να μπεις σε ένα site από ανώνυμη περιήγηση αλλά σου αποκλείει την είσοδο αν δεν βγεις από την ανώνυμη περιήγηση. Και αυτό το λάθος θέλει να διορθώσει η Google, παίρνοντας αυστηρά μέτρα και στενεύοντας τα περιθώρια.

Σύμφωνα με το 9to5, η Google γνωρίζει το trick που χρησιμοποιούν οι web developers που τους επιτρέπει να εντοπίζουν όποιον χρήστη χρησιμοποιεί ανώνυμη περιήγηση και να τον μπλοκάρει. Με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζουν τον χρήστη να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του site μόνο από την κανονική περιήγηση στον Chrome.

O Chrome απενεργοποιεί το API FileSystem, το οποίο αποθηκεύει αρχεία εφαρμογών, όταν χρησιμοποιείται η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Οι ιστότοποι που σκοπεύουν να αποκλείσουν την ιδιωτική περιήγηση στο Chrome μπορούν απλά να ελέγξουν για αυτό το API όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης φορτώνει τη σελίδα.

Και το Google προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και αυτήν την «εκμετάλλευση», θα δημιουργήσει ένα εικονικό σύστημα αρχείων στη μνήμη RAM. Με αυτόν τον τρόπο, τα διάφορα sites δεν θα παρατηρούν το API που απουσιάζει.

Για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται, αυτό το εικονικό σύστημα θα διαγραφεί αυτόματα όταν ο χρήστης εγκαταλείψει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Σύμφωνα με το 9to5Google, ο γίγαντας της αναζήτησης προσπαθεί επίσης, να καταργήσει πλήρως το API FileSystem από το Chrome εντελώς.

Η ανώνυμη περιήγηση επιτρέπει στους χρήστες να κρατήσουν την περιήγησή τους ιδιωτική χωρίς να αποθηκεύονται τα δεδομένα ιστοτόπου και χωρίς να αποθηκεύεται το ιστορικό. Παράλληλα, οι χρήστες ουσιαστικά εμποδίζουν τις διαφημίσεις που έχουν στόχευση με βάση το ιστορικό της αναζήτησής τους.

Γι΄αυτό και πολλές εταιρίες μπλοκάρουν την είσοδο χρηστών στο site από ανώνυμη περιήγηση.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share