Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι φωτογραφίες που σου απαγορεύει να ανεβάσεις το Instagram!

Ποιες είναι αυτές;

18 Φεβρουαρίου 2019 18:19
Οι φωτογραφίες που σου απαγορεύει να ανεβάσεις το Instagram!

Ποιες φωτογραφίες στο Instagram απαγορεύεται για την προστασία των πιο αδύναμων χρηστών; Οι ανακοινώσεις από το app που είναι για καλό.

Ποιες φωτογραφίες στο Instgaram απαγορεύονται από εδώ και στο εξής; Το Instagramμεριμνά και απαγορεύει φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με τον αυτοτραυματισμό, όπως φωτογραφίες με ανθρώπους που έχουν κοπεί, σημάδια που αναρρώνουν και πληγές που επουλώνονται.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε τέσσερα νέα μέτρα, τα οποία επεκτείνουν τους ισχύοντες κανόνες της πλατφόρμας σε παρόμοιο περιεχόμενο.

Ποιες φωτογραφίες στο Instagram απαγορεύονται; Τι προβλέπει το app;
Δεν επιτρέπεται καμία γραφική εικόνα αυτοτραυματισμού, όπως η κοπή, ακόμη κι αν ορισμένες φωτογραφίες προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση. Δεν επιτρέπεται η προώθηση ή η ενθάρρυνση στην αυτοκτονία ή τον αυτοτραματισμό.

Δεν θα προβάλλεται κανένα περιεχόμενο με αυτοτραυμαστιμσούς, όπως οι επουλωμένες ουλές, ούτε στην αναζήτηση, ούτε στα hashtags, ούτε σε κάποια καρτέλα αναζήτησης. Φυσικά, όπως αναφέρει το Instagram, αυτό το περιεχόμενο δεν θα καταργηθεί εντελώς γιατί στόχος δεν είναι να στιγματιστούν ή να απομονωθούν άνθρωποι που ανεβάζουν τέτοιες φωτογραφίες για να ζητήσουν βοήθεια.

Υποστήριξη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να εντοπίζονται άνθρωποι που δημοσιεύουν ή αναζητούν περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτοτραυματισμούς και να τους κατευθύνει σε οργανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν.
Συμβουλεύονται ειδικούς για να μάθουν τι μπορεί να κάνουν, καθώς εξετάζεται να μπορούν να θολώνουν μια τέτοια εικόνα και όχι να είναι άμεσα ορατή στον χρήστη.

Όπως αναφέρει το Instagram, είναι δύσκολο να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο πραγματικός αντίκτυπος αυτών των αλλαγών μέχρι να εφαρμοστούν. Τα συστήματα ανίχνευσης στο Instagram πιθανότατα δεν είναι αρκετά προχωρημένα για να επιλέξουν όλα τα σημάδια, τις πληγές, τις ουλές στις φωτογραφίες, ενώ αναφέρεται πως θα βασιστούν στην εμπιστοσύνη των άλλων χρηστών που θα κάνουν report τέτοιες φωτογραφίες.

Οι νέοι κανόνες του Instagram δεν είναι ακριβώς γνωστοί μέχρι να εφαρμοστούν σιγά σιγά και στην πράξη. Πάντως, το app μέχρι στιγμής επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους ανθρώπους που μοιράζονται την εμπειρία τους με τον αυτοτραυματισμό.

Μέχρι στιγμής αποδέχονται εικόνες που δείχνουν την αποδοχή του αυτοτραυματισμού επειδή οι ειδικοί τους έχουν πει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι πώς αυτές οι φωτογραφίες επηρεάζουν άλλους χρήστες που μπορεί να τις βλέπουν.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share