Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μάθε μια ξένη γλώσσα, βλέποντας Netflix!

Κι όμως γίνεται!

16 Φεβρουαρίου 2019 12:56
Μάθε μια ξένη γλώσσα, βλέποντας Netflix!

Πώς να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Βλέποντας Netflix και σίγουρα θα είναι ο πιο διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα… πρόκειται για το νέο χαρακτηριστικό στο Netflix που μας έχει ενθουσιάσει!
Πώς να μάθεις μια ξένη γλώσσα όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, όταν δεν βρίσκεις ένα κίνητρο να το κάνεις; Δες Netflix. Βάλε την αγαπημένη σου ταινία και μάθε και μια ξένη γλώσσα. Και μέσα σε τρεις περίπου μήνες, ίσως έχεις μάθει τα βασικά για να κάνεις ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη.

Δεν σε κοροϊδεύουμε! Το να μάθεις μια ξένη γλώσσα παρέα με το Netflix είναι απλώς μια επέκταση της Google που σου επιτρέπει να δεις την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά με δύο υπότιτλους την ίδια στιγμή, ώστε να μπορείς να συνδυάσεις τις μεταφράσεις και να μάθεις και κάποια καινούργια λέξη. Σιγά-σιγά θα έχεις μάθει πολλές λέξεις σε μια καινούργια γλώσσα, τις οποίες μπορείς να τις σημειώνεις για να μην τις ξεχνάς.

Και ο κατάλογος με τις γλώσσες που είναι διαθέσιμες στο Netflix είναι πολύ μεγάλος! Η επέκταση δημιουργήθηκε από τους David Wilkinson και Ognjen Apic, οι οποίοι πειραματίστηκαν με το να δημιουργήσουν ένα δικό τους λογισμικό εκμάθησης γλωσσών, πριν συνεργαστούν τελικά με το Netflix. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα απολαύσουν τη μελέτη μιας γλώσσας με υλικό που είναι ήδη εξοικειωμένοι», ανέφεραν χαρακτηριστικά κι έχουν απόλυτο δίκαιο!

Η συγκεκριμένη επέκταση της Google λειτουργεί καλύτερα για άτομα που έχουν ήδη μια βασική γνώση μιας γλώσσας και θέλουν να την εμπλουτίσουν

Μπορείς επίσης, να επιβραδύνεις τον διάλογο, να σταματήσεις τα subtitles για να τα μάθεις γραμμή, γραμμή, να τοποθετήσεις το ποντίκι στις πιο άγνωστες και μη συνηθισμένες λέξεις. Παράλληλα, υπάρχει ένας κατάλογος που σου προτείνει ταινίες και shows που είναι πιο εύκολο να μάθεις μια ξένη γλώσσα και να… μελετήσεις!

H επέκταση του Chrome είναι δωρεάν αλλά οι Wilkinson και Apic σχεδιάζουν να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες, όπως πρόσθετους υπότιτλους για μεταγλωττισμένο διάλογο, κάτι που θα είναι διαθέσιμο μόνο επί πληρωμή.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share