Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελικά τι συνέβη με τους followers στο Instagram;

Που πήγαν;

14 Φεβρουαρίου 2019 13:47
Τελικά τι συνέβη με τους followers στο Instagram;

Alert! Κυνηγάμε τους followers στο Instagram που απλά κι ως δια μαγείας, μέσα σε ένα βράδυ εξαφανίστηκαν. Τι λέει για αυτό το app και τι τελικά συνέβη;

Που πήγαν οι followers στο Instagram; Μέσα σε ένα βράδυ πολλοί λογαριασμοί έχασαν εκατοντάδες, χιλιάδες αλλά και εκατομμύρια followers κι έμειναν με την απορία…

Γιατί συνέβη αυτό και τι ακριβώς συνέβη;

Άλλοι λογαριασμοί έχουν χάσει περισσότερους κι άλλοι λιγότερους followers, ωστόσο η διαφορά είναι εμφανής. Και μπορεί αυτό να έχει συμβεί και στο παρελθόν, ωστόσο τώρα οι χρήστες δεν έχουν χάσει απλώς followers αλλά έχουν χάσει και την αλληλεπίδραση μαζί τους. Αναμενόμενο;

Ένα χρήστης του Instagram ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχασε 500 ακόλουθους, αλλά εκτός από αυτό δεν λαμβάνει τα ίδια views στα videos, στις φωτογραφίες τους ή στα stories του, ενώ όλα τα αιτήματα μηνυμάτων απλά εξαφανίστηκαν.

Ακόμη ένα περίεργο με τους followers στο Instagram είναι ότι το social media τους παρουσιάζει διαφορετικούς αριθμούς στην εφαρμογή στο app στο κινητό και διαφορετικούς αριθμούς όταν μπαίνουν από ένα πρόγραμμα περιήγησης ή από laptop. Φυσικά, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο είναι διάφοροι celebrities που έχουν χάσει εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν απλά εξαφανιστεί.

Ποιοι είναι οι 5 μεγάλοι χαμένοι;

Selena Gomez
H Selena Gomez έχασε 2.3 εκ, followers, δηλαδή, το 1.58% του συνολικού αριθμού που την ακολουθεί.

9gag
H σελίδα 9gag στο Instagran έχασε 1.1 εκ. followers, δηλαδή το 2.41% των followers του.

Kylie Jenner
Η Kylie Jenner έχασε περίπου 2.5 εκ. followers, περίπου το 2% των followers της.

Ariana Grande
H Ariana Grande έχασε 2.3 εκ. followers, δηλαδή το 1.6% των ακολούθων της.

Cristiano Ronaldo
Ο Cristiano Ronaldo έχασε 2.3 εκ. followers, δηλαδή το 1.5% των followers του.

Γιατί «εξαφανίζονται» οι followers στο Instagram;
Το Instagram εδώ και μερικούς μήνες έχει ανακοινώσει πώς θα διαγράψει όλα τα ψεύτικα προφίλ, τα ψεύτικα likes και comments. Έτσι, χιλιάδες λογαριασμοί που βασίζονται σε ψεύτικους followers αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Το Instagram συγκρότησε μια ομάδα με στόχο να μειώσει τα φαινόμενα με τους wanna-be influencers που βασίζονται σε χιλιάδες ψεύτικους followers.

H εν λόγω ομάδα του Instagram κήρυξε… πόλεμο ενάντια στις third-party εφαρμογές που βοηθούν τους wanna-be «influencers» να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό μ’ αυτό τον τρόπο.

Όπως είχε ανακοινωθεί, λοιπόν, όλες αυτές οι εφαρμογές που δημιουργούν ψεύτικα likes, follows και σχόλια παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του Instagram και γι’ αυτό θα μπλοκάρονται.

Αυτό συνέβη; Το Instagram το διαψεύδει. Συγκεκριμένα, με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει πως γνωρίζει το πρόβλημα και το γεγονός ότι αλλάζουν οι αριθμοί των followers για μερικούς χρήστες και εργάζεται για να το λύσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share