Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για σένα που μπερδεύεσαι με το GPS, η Google σε σώζει!

Πως θα σε βοηθήσει;

12 Φεβρουαρίου 2019 12:39
Για σένα που μπερδεύεσαι με το GPS, η Google σε σώζει!

Δεν θα χάσεις ποτέ ξανά τον δρόμο σου και δεν θα αργήσεις ποτέ ξανά σε ραντεβού, επειδή δεν μπορούσες να βρεις τη διεύθυνση κι έκανες κύκλους. Και όλα αυτά χάρη στη νέα λειτουργία στο Google Maps.

Είναι γεγονός κι έρχεται πιο σύντομα από όσο θα το περιμέναμε. Με τη νέα λειτουργία στο Google Maps δεν θα χαθείς ποτέ ξανά, αφού οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις θα είναι πιο συγκεκριμένες από ποτέ. Η νέα λειτουργία στο Google Maps θα παρέχει στους χρήστες οδηγίες από κάμερα του κινητού τους σε πραγματικό χρόνο!

Κι ενώ μπορεί ακόμη να βελτιωθεί αρκετά ώστε να παρέχει την καλύτερη εμπειρία και να είναι ένα χρηστικό εργαλείο, ωστόσο σίγουρα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πώς θα λειτουργεί; Το app θα επιλέγει την τοποθεσία του χρήστη μέσω GPS και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από το Street View για να περιορίσει το εύρος και να βρει την ακριβή τοποθεσία.

Μόλις βρει την ακριβή θέση σου, τότε με μεγάλα βέλη πάνω στην οθόνη σου δείχνει προς τα πού πρέπει να πας. Είναι πραγματικά σαν να ρωτάς κάποιον «πώς πάω στο κέντρο» και να σου δίνει ακριβείς οδηγίες.

Μάλιστα αφού χρησιμοποιήσεις την κάμερα για λίγο, τότε σου ζητά να την κλείσεις για να συνεχίσεις τον δρόμο σου μέσω του χάρτη… Δηλαδή, είναι σαν να κατεβαίνεις από το Μετρό και να αναρωτιέσαι «προς τα πού πρέπει να πάω τώρα;», κι εκεί να σου απαντά σε real time, χωρίς να σε μπερδεύει και χωρίς να ψάχνεις οδούς.

Η Google έχει πειραματιστεί κατά καιρούς και έχει βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τον… δρόμο τους, αφήνοντάς τους κολλημένους στην οθόνη να ακολουθούν τη συγκεκριμένη γραμμή στο έδαφος και να υπακούν τις οδηγίες.

Η νέα λειτουργία στο Google Maps θα προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία ενώ το πότε θα είναι διαθέσιμη προς όλους παραμένει άγνωστο. «Σύντομα θα είναι διαθέσιμο προς λίγους οδηγούς και θα έχουν όλοι πρόσβαση μόνο όταν η Google νιώσει έτοιμη», αναφέρουν πηγές.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share