Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Instagram: Η νέα αλλαγή που δεν θα σας ενθουσιάσει!

Τι άλλαξε πάλι;

9 Φεβρουαρίου 2019 15:52
Instagram: Η νέα αλλαγή που δεν θα σας ενθουσιάσει!

Θυμάσαι το IGTV, την υπηρεσία για video που λάνσαρε το Instagram πέρυσι με στόχο ν’ ανταγωνιστεί το YouTube; Ακόμα κι αν δεν το συμπαθείς, θα αναγκαστείς να το συμπαθήσεις γιατί θα το βλέπεις όλο και πιο συχνά μπροστά σου!
Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο newsfeed του Instagram! Το social media προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ν’ αγνοήσεις το IGTV καθώς προσθέτει IGTV «preview» videos στο newsfeed!

Τα videos θα εμφανίζονται όταν κάποιος που κάνεις follow ποστάρει ένα video στο IGTV. Το Instagram αυτόματα θα φτιάχνει ένα κλιπ απ’ αυτό το video και θα το εμφανίζει στο newsfeed των followers του, μαζί μ’ ένα link για να δουν ολόκληρο το video στο IGTV.

Aυτή η… επιθετική κίνηση του Instagram έχει ως στόχο να μας παρακινήσει να βλέπουμε περισσότερο τα IGTV videos γιατί τι λόγο ύπαρξης έχουν εάν δεν τα βλέπει κανείς;

Τα IGVT videos σίγουρα θέλουν τον χρόνο τους για να πάρουν την αποδοχή που θέλει το Instagram, όπως άλλωστε και κάθε νέο χαρακτηριστικό. Θυμάστε πώς είχαμε αντιδράσει όταν είχαμε μάθει ότι θα βλέπουμε διαφημίσεις στο newsfeed μας;; Τώρα μπορείς να φανταστείς να μην υπάρχουν;

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε πως, όπως γράφει το New York Magazine, πολλοί influencers έδωσαν μια και δυο και τρεις ευκαιρίες στα IGTV videos, αλλά είδαν πως δεν τράβηξαν τόσο την προσοχή του κοινού τους σε σχέση με το YouTube.

Επιπλέον, το IGTV app εξακολουθεί να έχει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο App Store, ενώ δεν εμφανίζεται καν στη λίστα της Apple με τα top iOS apps!

Λέτε το νέο χαρακτηριστικό ν’ αλλάξει αυτή την κατάσταση; Ο χρόνος θα δείξει!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share