Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσύ το γνώριζες; - Αυτός είναι ο λόγος που οι φορτιστές κινητών έχουν κοντό καλώδιο!

Αυτό που μας εκνευρίζει όλους όταν φορτίζουμε το κινητό μας!

31 Ιανουαρίου 2019 09:58
Εσύ το γνώριζες; - Αυτός είναι ο λόγος που οι φορτιστές κινητών έχουν κοντό καλώδιο!

Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των smartphones είναι πως οι φορτιστές που δίνουν οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν κοντά καλώδια.

Μάλιστα πολλοί σπεύδουν να αγοράσουν καλώδια μεγαλύτερα σε μήκος ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Κατηγορώντας μάλιστα τις εταιρείες για... τσιγκουνιά. Ωστόσο δεν είναι οικονομικό το ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα Τουρκία - Δήμητρα Βαλβακούση: Η παίκτρια που έχει χάσει όλη της την οικογένεια από καρκίνο!

Η γνωστή ιστοσελίδα LifeHacks πάντως υποστηρίζει πως τα κοντά καλώδια που συνοδεύουν τα κινητά κατά την αγορά τους δεν οφείλονται ούτε σε τσιγκουνιά, αλλά ούτε και σε αβλεψία από την πλευρά των εταιρειών. Ο βασικός λόγος που οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, είναι για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα.

Πολλά παράπονα από τους χρήστες κινητών για τα κοντά καλώδια φόρτισης

Ωστόσο κάποιοι δίνουν και άλλες εξηγήσεις όπως ότι όλα είναι μελετημένα και βάσει μινιμαλιστικής σχεδίασης. Δηλαδή το καλώδιο έχει το ιδανικό μήκος για την πλειονότητα των χρήσεων. Δηλαδή να φτάνει το καλώδιο από την πρίζα στο κοντινότερο μέρος, στο γραφείο, στο κομοδίνο, στον πάγκο της κουζίνας. Αρα δεν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων από τους κατασκευαστές, αφού το κόστος είναι μικρό, αλλά από άποψη.

Οι χρήστες πάντως δεν φαίνεται να ικανοποιούνται με καμία από τις απαντήσεις και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, σπεύδουν να αγοράσουν μακρύτερο καλώδιο και power bank.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασύλληπτη τραγωδία στην Κρήτη: Πήγε να ξυπνήσει το 2,5 ετών αγγελούδι της και ήταν νεκρό!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share