Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί το κινητό κλείνει ακόμη κι αν έχει μείνει 20% μπαταρία;

Το γνωρίζατε;

29 Δεκεμβρίου 2018 11:00
Γιατί το κινητό κλείνει ακόμη κι αν έχει μείνει 20% μπαταρία;

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο στο site Wirecutter, το ποσοστό της μπαταρίας στη γωνία της οθόνης σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εκτίμηση. Ένας αριθμός όπως το 47% μπορεί να ακούγεται απίστευτα ακριβής, αλλά ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν είναι ακριβές είναι μόνο αν έχετε έναν μετρητή ιόντων λιθίου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Κοσιώνη - Μπακογιάννη: Αποκάλυψη βόμβα για το... "διαζύγιο"!


Ουσιαστικά οι εκτιμήσεις στα κινητά δεν λένε ακριβώς την αλήθεια- και αντί να χρησιμοποιούν αλγόριθμους που μετρούν πόση μπαταρία έμεινε, το ποσοστό αυτό βασίζεται στο ποσό της τάσης που εκπέμπει. Οι ρεπόρτερ στο Wirecutter διαπίστωσαν πως παράγοντες όπως η ηλικία της μπαταρίας, το είδος της και πόσο έντονα χρησιμοποιήθηκε επηρεάζουν τόσο την ταχύτητα με την οποία αυτή θα τελειώσει. Με τα χρόνια, σχηματίζονται κρύσταλλοι στο εσωτερικό της μπαταρίας που μειώνουν την ικανότητά της, καθιστώντας πιο δύσκολο να υπολογιστεί η ζωή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Νεκρός σε τροχαίο ο Σάββας Πάττας!

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει το τηλέφωνό σας από το να γίνει ένα άψυχο τούβλο στην τσέπη σας, είναι να αποφεύγετε να έχετε ταυτόχρονα όλες τις εφαρμογές ανοιχτές. Επίσης να ξέρετε πως στις μεγάλες ζέστες και τα μεγάλα κρύα, οι μπαταρίες τελειώνουν πιο γρήγορα!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share