Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο τρόπος με τον οποίο θα σταματήσετε τον εθισμό στο κινητό!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ελέγχουν το τηλέφωνό τους κάθε 15 λεπτά!

3 Δεκεμβρίου 2018 09:03
Ο τρόπος με τον οποίο θα σταματήσετε τον εθισμό στο κινητό!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ελέγχουν το τηλέφωνό τους κάθε 15 λεπτά ή λιγότερο, ακόμα κι αν δεν έχουν ειδοποιήσεις σύμφωνα με την τον Larry Rosen, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα. Η έρευνα του Rosen έδειξε ότι εκτός από την αυξανόμενη ανησυχία, ο καταναγκασμός να ελέγχουμε συνέχεια το κινητό μας για ειδοποιήσεις παρεμποδίζει και την ικανότητα μας να συγκεντρωθούμε.

Μερικοί μεγάλοι επενδυτές πιέζουν ακόμα και την Apple για να αναπτύξει νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους χρήστες να περιορίσουν τον εθισμό τους, λέγοντας ότι το αίσθημα της εξάρτησης είναι κακό για τη μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε την Apple - μπορείτε να μειώσετε τον εθισμό με μερικές απλές συμβουλές που θα επαναπρογραμματίσουν την συμπεριφορά σας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στη Λαμία: Νεκρός 20χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο! - Κατέληξαν σε αυλή σπιτιού

Κρατήστε τον εαυτό σας σε πρόγραμμα

Το πιο βασικό βήμα που προτείνει ο Rosen για τον απογαλακτισμό από το τηλέφωνό σας είναι να καθορίστε πόσο συχνά μπορείτε να το ελέγξετε. Ξεκινήστε με κάθε 15 λεπτά, στη συνέχεια κάθε μισή ώρα και μετά κάθε 45 λεπτά .

Απενεργοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ειδοποιήσεις
Δεν χρειάζεται να διακόπτεται ότι κάνετε κάθε φορά που λαμβάνει μια ειδοποίηση από το Instagram ή ένα μήνυμα ότι ο αγαπημένος σας youtuber μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο video.

Ένας απίστευτα απλός τρόπος είναι να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για όσες περισσότερες εφαρμογές μπορείτε. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Ειδοποιήσεις για να ελέγξετε τις προτιμήσεις σας.

Βγάλτε τις εφαρμογές που σας αποσπούν την προσοχή από την αρχική οθόνη
Αν πρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για να την χρησιμοποιήσετε, θα περιορίσετε την χρήση της που γίνεται αυθόρμητα κάθε φορά που ανοίγεται το κινητό σας

Βάλτε αυτού του τύπου τις εφαρμογές στη δεύτερη ή τρίτη σελίδα σας εφαρμογές (ή εάν έχετε ένα Android βγάλτε τις εξ ολοκλήρου εκτός οθόνης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Η μεγάλη αρπαγή! Παιδί του ΑΝΤ1 μπαίνει στο Survivor 3!

Διώξτε τη συσκευή σας από το κρεβάτι
Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας να είναι το τελευταίο πράγμα που βλέπετε τη νύχτα και το πρώτο πράγμα που ελέγχετε το πρωί. Χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο ξυπνητήρι και φορτίζοντας το τηλέφωνό σας μακριά από εσάς, δεν θα μπείτε στον πειρασμό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για ακόμα περισσότερες συμβουλές:

 

Ροή ειδήσεων

Share