Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Twitter: Στόχος του να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί!

Με νέους κανονισμούς!

26 Σεπτεμβρίου 2018 22:43
Twitter: Στόχος του να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί!

Να ανακόψει τη δράση των νεοναζί και άλλων ακραίων ομάδων επιχειρεί να σταματήσει το Twitter.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν στη δημοσιότητα τους επικαιροποιημένους κανονισμούς λειτουργίας τους που απαγορεύουν τις αναρτήσεις οι οποίες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αποσκοπούν στην υποβάθμιση μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ληστής προκάλεσε τροχαίο και πήρε όμηρους την οικογένεια που κατέβηκε να τον... βοηθήσει! (Video)

Πολλούς μήνες τώρα, οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών και ομάδες μειονοτήτων απαιτούσαν από το Twitter να υιοθετήσει πιο αυστηρούς κανονισμούς για τα φαινόμενα κακοποίησης στην πλατφόρμα. Πολλοί ήταν και εκείνοι που διαμαρτύρονταν για σοβαρές ανακολουθίες στον τρόπο που το Twitter χειρίζεται τις αναφορές, ζημιώνοντας ανθρώπους που στοχοποιούνται από τρολ και νεοναζί.

Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας που τέθηκαν σε διαβούλευση με τους χρήστες της πλατφόρμας, θα τεθούν σε ισχύ πριν την αλλαγή του έτους και θα απαγορεύουν τις αναρτήσεις που προτρέπουν ακόμα και εμμέσως σε εκδηλώσεις βίας εκτός της πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο του Αράξου!

Όπως διευκρινίζει το twitter, «απάνθρωπος λόγος» είναι η γλώσσα που αντιμετωπίζει άλλους ως «λιγότερο ανθρώπους». «Συμβαίνει όταν κάποιος αρνείται τις ανθρώπινες ιδιότητες άλλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρομοίωση κοινωνικών ομάδων με ζώα ή ιούς ή ο χαρακτηρισμός τους με βάσει τα γεννητικά τους όργανα». Όλα αυτά θα απαγορευθούν.

«Παράλληλα προβλέπονται απαγορεύσεις για διακρίσεις βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας, της ασθένειας, του επαγγέλματος, των πολιτικών πεποιθήσεων και του τόπου διαμονής».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share