Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγική είδηση για το Facebook!

Μεγάλη πτώση!

27 Ιουλίου 2018 11:15
Τραγική είδηση για το Facebook!

Η Facebook ίσως και να δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, καμία Cambridge Analytica ή Crimson Hexagon δεν εμπλέκεται, αλλά η ίδια η εταιρεία. Η Facebook δημοσίευσε χθες τα στοιχεία της για το 2ο τριμήνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που οδήγησε σε πτώση της μετοχής της κατά περίπου 20%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε $100 δισ.!

Τα στοιχεία που εξέδωσε η εταιρεία δεν ήταν ακριβώς απογοητευτικά, αλλά ήταν κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Έτσι, υπήρξε αλυσίδα αντιδράσεων στο χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να “τρελαίνονται”, πουλώντας τις μετοχές. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές περίμεναν 1.48 δισεκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, αλλά ο τελικός αριθμός ανήλθε στους 1.47 δισεκατομμύρια καθημερινούς χρήστες. Ο τζίρος αναμενόταν κοντά στα $13.36 δισ, αλλά έπεσαν έξω καθώς ο τελευταίος ήταν $13.29 δισ. Παράλληλα, η πιο κερδοφόρα αγορά της εταιρείας βρίσκεται στις ΗΠΑ και Βόρεια Αμερική γενικά, η οποία δεν είδε αύξηση καθημερινών χρηστών για ακόμη ένα τρίμηνο, ενώ η Ευρωπαϊκή αγορά έπεσε κατά 3 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε νεκρός ο Δημήτρης Τουρναβίτης, σύζυγος της Χρύσας Σπηλιώτη! (video)

Αυτό που βλέπουν οι επενδυτές στο Facebook είναι μία κορεσμένη αγορά, η οποία φαίνεται να έχει φτάσει ήδη στο αποκορύφωμα της. Συνεπώς, ποντάρουν εναντίον της εταιρείας, κάτι το οποίο μπορεί να διαρκέσει για λίγες μόλις ημέρες ή και για περισσότερη διάρκεια, εξαρτάται από τα σημάδια που θα δείξει η αγορά στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, ανεξαρτήτως των χαμηλότερων των αναμενόμενων στοιχείων, η Facebook έχει περισσότερους από 2.5 δισ χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες της, όπως το Instagram, Whatsapp και Messenger, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο για να δούμε πως εξελίσσεται η κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ με το 6 μηνών νεκρό βρέφος: Πέθανε όσο ο πυροσβέστης πατέρας του έδινε μάχη με τις φλόγες!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share