Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Άκρως πρωτοποριακό: Έρχεται η «έξυπνη» βαλίτσα που ακολουθεί τον κάτοχό της! (Video)

Φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στον χώρο των ταξιδιών!

19 Ιουνίου 2018 08:55
Άκρως πρωτοποριακό: Έρχεται η «έξυπνη» βαλίτσα που ακολουθεί τον κάτοχό της! (Video)

Μια αυτοκινούμενη βαλίτσα που είναι αρκετά «έξυπνη» για να ακολουθεί μόνη της τον κάτοχό της είναι η «επιστημονικής φαντασίας» πρόταση της ForwardX Robotics -μιας startup με έδρα στο Πεκίνο- η οποία φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στον χώρο των ταξιδιών.

Όπως αναφέρει το New Atlas, η βαλίτσα Ovis διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, πολλαπλές βιντεοκάμερες και ένα τσιπ Qualcomm Snapdragon με αλγορίθμους compputer vision τεχνητής νοημοσύνης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρακολουθεί οπτικά τον κάτοχό της και να παραμένει κοντά του, κινούμενη στα δεξιά του καθώς αυτός βαδίζει σε ένα αεροδρόμιο ή σε έναν δρόμο σε ταχύτητες μέχρι 10 χλμ/ώρα. Επίσης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να αντιλαμβάνεται εμπόδια, όπως άλλοι περαστικοί στον δρόμο, και να τα αποφεύγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Δολοφονήθηκε πασίγνωστος τραγουδιστής!

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πάρει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο του Ovis και να σέρνει τη βαλίτσα ως μια κανονική κατά τα άλλα βαλίτσα, απλά πιάνοντας το χερούλι της – ενώ αυτό συμβαίνει και αν αδειάσει η μπαταρία, η φόρτιση της οποίας διαρκεί κάτω από τέσσερις ώρες και επαρκεί για 20 χλμ χρήσης.

Ο χρήστης ενημερώνεται για την κατάστασή της μέσω εφαρμογής για iOS και Android, ενώ μπορεί να τη χρησιμοποιεί και για τη φόρτιση άλλων συσκευών μέσω θυρών USB. Εάν ο χρήστης απομακρυνθεί πάνω από δύο μέτρα από τη βαλίτσα του, ενημερώνεται από ένα SmartBand στον καρπό του, που συνδέεται με αυτήν μέσω Bluetooth – επίσης, εάν η βαλίτσα κλαπεί, τότε είναι δυνατός ο εντοπισμός της μέσω GPS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο στον καυγά Αγόρου - Τσίλη;

Η βαλίτσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πλατφόρμα crowdfunding Indiegogo, για τη συγκέντρωση της απαιτούμενης χρημταοδότησησης. Η τιμή της στη λιανική αναμένεται να είναι 799 δολάρια.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share