Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τίτλοι τέλους για το Yahoo Messenger! - Μας αποχαιρετά οριστικά!

Από τις πρωτοπόρες εφαρμογές στην κατηγορία του instant messaging!

12 Ιουνίου 2018 09:54
Τίτλοι τέλους για το Yahoo Messenger! - Μας αποχαιρετά οριστικά!

Το Yahoo Messenger υπήρξε από τις πρωτοπόρες εφαρμογές στην κατηγορία του instant messaging, ωστόσο ακόμη και για αυτή την εφαρμογή φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Όπως ανακοίνωσε η Oath, θυγατρική της Verizon, η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί στις 17 Ιουλίου και ήδη οι χρήστες ανακατευθύνονται στη νέα εφαρμογή μηνυμάτων της εταιρείας, το Squirrel.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί πιστοί οπαδοί της εφαρμογής που χρησιμοποιούν τον Yahoo Messenger από το ξεκίνημά του, όταν ακόμη ήταν μία από τις λίγες εφαρμογές της κατηγορίας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Για να συμπληρώσει: «Καθώς το τοπίο των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να αλλάζει, συνεχίζουμε και επικεντρωνόμαστε στο κτίσιμο και το λανσάρισμα ενός νέου εργαλείου επικοινωνίας που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό (12/06) έπαθλο!

Ο λόγος για την εφαρμογή Squirrel την οποία η εταιρεία έθεσε αθόρυβα σε στάδιο beta-testing τον περασμένο Μάιο. Προς το παρόν το Squirrel λειτουργεί με το σύστημα invite-only (κατόπιν προσκλήσεως) αλλά θεωρείται ότι η εφαρμογή θα «ανοίξει» στο ευρύ κοινό την περίοδο που θα καταργηθεί και επίσημα ο Yahoo Messenger.

Στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνονται οι χρήστες ότι θα έχουν ένα διάστημα 6 μηνών να κάνουν download το ιστορικό των συζητήσεών των από τον Yahoo Messenger. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής αυτού του chat history σε κάποια άλλη αντίστοιχη εφαρμογή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαράμισε τα νιάτα του για έναν παλιάνθρωπο»: Συγκλονίζει η μάνα του 26χρονου πατροκτόνου στην Ζάκυνθο!

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Yahoo εξαγοράστηκε από την Verizon το 2016, η οποία δημιούργησε ένα νέο εταιρικό σχήμα, την Oath, η οποία θα αποτελούσε συγχώνευση της Yahoo με την AOL. Τον Οκτώβριο του 2017 είχε προηγηθεί η κατάργηση του AIM, της αντίστοιχης εφαρμογής messaging της AOL.

Πηγή: pestaola.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share