Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λατρεύεις τα βιντεοπαιχνίδια: Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο εθιστικό!

Η τέταρτη σεζόν του Fortnite ήρθε για να μείνει!

2 Μαΐου 2018 12:41
Λατρεύεις τα βιντεοπαιχνίδια: Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο εθιστικό!

Η season 4 του free video game, Fortnite, ξεκίνησε με κομμάτια ενός κομήτη να πέφτουν στο χάρτη του Battle Royale, αλλάζοντάς τον σημαντικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Epic Games, η τέταρτη σεζόν ήρθε "καπάκι" μετά το τέλος της τρίτης και πλέον, η δημοτικότητα του Fortnite σπάει όλα τα ρεκόρ:

Μονάχα στο Youtube, αποτελεί το παιχνίδι με τις περισσότερα σχετικά ανεβασμένα βίντεο μέσα σε ένα μήνα. Πάμε παρακάτω να κάνουμε μια "ακτινογραφία" του video game.

Η δομή του παιχνιδιού
To Fortnite είναι ένα διαδικτυακό online παιχνίδι στο οποίο μετέχουν 100 παίκτες, οι οποίοι πέφτουν από ένα αεροπλάνο και προσγειώνονται σε ένα μικρό νησί.

Στη συνέχεια πολεμούν μεταξύ τους μέχρι να επιβιώσει μόνο ένας. Γύρω από το νησί θα βρεις διάσπαρτα κρυμμένα όπλα και αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων βαλλιστρών, τουφεκιών και εκτοξευτών χειροβομβίδων τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις κατά τη διάρκεια της περιήγησης σου.


Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, υπάρχουν εντός του χάρτη διασκορπισμένες μικροαποστολές με δορυφόρους και μικρές ομάδες εχθρών. Με το πέρας των αποστολών αυτών ξεκλειδώνεις αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια του παιχνιδιού. Όσο περνάει η ώρα και οι παίκτες λιγοστεύουν, τόσες περισσότερες "καβάτζες" πρέπει να βρεις για να κρυφτείς και αντιστοίχως να αναπτύξεις κόλπα και skills που θα αξιοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η ηλικία για τα διπλώματα οδήγησης: Δεν θα το παίρνεις στα 18 αλλά...
Πότε κυκλοφόρησε
Το Fortnite κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017 με διαφορετική ωστόσο εκδοχή. Άρχισε ως ένα "μεταποκαλυπτικό παιχνίδι επιβίωσης" τεσσάρων παικτών. Οι παίκτες έπρεπε να κτίσουν καταφύγια και να επιβιώσουν ενάντια σε ζόμπι.

Το παιχνίδι έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ η αρχική ιδέα παρουσιάστηκε από τον Cliff Bleszinski το 2011. Στην αρχή βγήκε ως Fortnite: Save the World, χτίζοντας ένα πολύ ισχυρό fanbase και εν συνεχεία προχώρησε στη δωρεάν εκδοχή του που το απογείωσε. Σταδιακά πέρασε σε όλες τις παιχνιδομηχανές, αλλά και στα κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας αξιοπρεπέστατα γραφικά για free game.


Γιατί είναι τόσο διάσημο στις μικρές ηλικίες
Το γεγονός ότι είναι δωρεάν αποτελεί αυτομάτως πόλο έλξης για τους νεαρούς λάτρεις των ιντερνετικών παιχνιδιών. Ενώ το PUBG, ο βασικός του "ανταγωνιστής", διαθέτει ένα πιο "σοβαρό" στυλ παιχνιδιού, το Battle Royale έχει ένα πιο διασκεδαστικό και καρτουνίστικο περιβάλλον, ενώ τα γραφικά του ακολουθούν την ίδια λογική.

Πέραν των παραπάνω, το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με έναν η και περισσότερους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ως δυάδες είτε ως ομάδα. Το social στοιχείο που έχουν τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Fortnite-Batlle Royale, καθώς οι χρήστες μπορούν να μιλάνε μέσω chat κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ειρήνης Κολιδά με τον σύντροφό της! Τα τρυφερά τετ α τετ στα μπουζούκια!

Θα πρέπει οι γονείς να ανησυχούν για τη βία του παιχνιδιού;
Παρά το γεγονός ότι το Fortnite είναι ένα Multiplayer game, βασίζεται όπως είπαμε και παραπάνω σε ένα κατά βάση καρτουνίστικο περιβάλλον το οποίο δεν απεικονίζει "ρεαλιστική" βία. Το παιχνίδι είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που λείπει το στοιχείο της ωμής βίας και του αίματος που βρίσκει κανείς σε άλλα "splatter games" - first person. Με άλλα λόγια, έχουν γίνει προσπάθειες για να παρουσιαστεί ένα παιχνίδι "φιλικό" προς τον μέσο χρήστη, σημειώνοντας φυσικά πως απαγορεύεται η χρήση του σε άτομα κάτω των 13 ετών.

Ποιες κινητές συσκευές υποστηρίζουν το παιχνίδι

Σημειώνεται πως η τρίτη σεζόν ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. Το free-to-play video game κατάφερε τον περασμένο Μάρτιο να μαζέψει 223 εκατομμύρια σε έσοδα, σε όλες τις πλατφόρμες καταγράφοντας αύξηση εσόδων της τάξης του 73%.

Αξίζει να δε να αναφερθεί, πως πριν λίγες ημέρες η Fortnite έδωσε στη δημοσιότητα το Replay tool:

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share