Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Huawei: Ετοιμάζει ψηφιακό βοηθό που θα ξέρει αν είσαι χαρούμενος ή αγχωμένος!

Θα αναγνωρίζει τα συναισθήματα του χρήστη!

23 Απριλίου 2018 14:12
Huawei: Ετοιμάζει ψηφιακό βοηθό που θα ξέρει αν είσαι χαρούμενος ή αγχωμένος!

Ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα αναγνωρίζει τα συναισθήματα του χρήστη θέλει να δημιουργήσει η Huawei, καθώς θεωρεί ότι οι ανταγωνιστές, όπως οι Microsoft Cortana, Apple Siri, Google Assistant και Amazon Alexa λειτουργούν σαν… ρομπότ χωρίς καμία συναισθηματική εμπλοκή.

Στόχος της εταιρείας είναι ο ψηφιακός βοηθός να αναγνωρίζει τη διάθεση του χρήστη από τις εκφράσεις του προσώπου ή τον τόνο της φωνής του έτσι ώστε να δίνει πιο προσωπικές απαντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις σοκ από την τραγωδία στην Κέρκυρα: Ο συμπέθερος σκότωσε την γιαγιά του μωρού!

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner, η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το 2022 σε smartphones, tablets, σε συσκευές που παρακολουθούν την υγεία του ασθενούς αλλά και στα συστήματα αυτοκινήτου για να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός είναι αγχωμένος, κουρασμένος, θυμωμένος ή απογοητευμένος και να τον βοηθά να οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πάντως ο επικεφαλής του τμήματος για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Huawei, James Lu, τονίζει ότι η εταιρεία έχει στα σχέδια της έναν ψηφιακό βοηθό που θα μπορεί να κάνει συζητήσεις με τον χρήστη ώστε να μην νιώθει μόνος.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share