Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Facebook: Νέα απαίτηση που θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις! - Δείτε τι ζητάει από τους χρήστες του!

Πριν ακόμη περάσει το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα!

18 Απριλίου 2018 11:26
Facebook: Νέα απαίτηση που θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις! - Δείτε τι ζητάει από τους χρήστες του!

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η κίνηση του Facebook, να ζητήσει την άδεια των χρηστών του σε Καναδά και ΕΕ προκειμένου να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να τους ταυτοποιεί σε φωτογραφίες και βίντεο.

Αρχικά το Facebook, είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογία σε χώρες πλην του Καναδά, όμως σταμάτησε το 2011 για πολίτες της ΕΕ μετά από διαμαρτυρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Ρόδο: Κοίταξαν τη θάλασσα κοντά στην παραλία γuμνιστών και πάγωσαν!

Η νέα αυτή κίνηση του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, με την εταιρεία να εμπλέκεται ήδη σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στη χρήση των δεδομένων των χρηστών, αυτό της Cambridge Analytica.

Η τεχνολογία αυτή ήδη έχει φέρει το Facebook αντιμέτωπο με μήνυση στις ΗΠΑ για χρήση της χωρίς την ρητή συγκατάθεση των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Το "στημένο" αγώνισμα, η ομάδα που χάνει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

"Η ταυτοποίηση βιομετρικών στοιχείων των χρηστών και ο εντοπισμός τους ανάμεσα σε δισεκατομμύρια φωτογραφίες της πλατφόρμας ενέχει μεγάλο ρίσκο για την ιδιωτικότητα τους", δήλωσε στο BBC, η Silkie Carlo, διευθύντρια της βρετανικής οργάνωσης Big Brother Watch. "Υποχρέωση του Facebook είναι να αποδείξει ότι έχει μάθει να σέβεται τον νόμο και όχι να δείψνει ότι μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες παρακολούθησης", πρόσθεσε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share