Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Facebook: Υπόσχεται περισσότερη διαφάνεια στις διαφημίσεις!

Μετά τις σημαντικές αλλαγές που έκανε!

10 Απριλίου 2018 07:31
Facebook: Υπόσχεται περισσότερη διαφάνεια στις διαφημίσεις!

Πριν από πέντε μήνες περίπου, το Facebook προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή για να στηρίξει τη διαφάνεια στις πολιτικές διαφημίσεις που προβάλλονται στο κοινωνικό δίκτυο των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών του.

Συγκεκριμένα, κατέστησε πιο εύκολο για τους χρήστες να μάθουν περισσότερα για τους οργανισμούς που αγοράζουν αυτές τις διαφημίσεις, αλλά και αύξησε τα έγγραφα που απαιτούνται για τη διενέργεια αυτών των προωθήσεων.

Την Παρασκευή, το Facebook αποκάλυψε το τελευταίο κύμα ρυθμίσεων που έχουν ως στόχο να ανακόψουν τις εκλογικές παρεμβάσεις στο δίκτυό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 10 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Το Facebook λοιπόν, σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα ζητά από κάθε διαφημιστή να είναι εξουσιοδοτημένος τόσο για πολιτικές ή θεματικές διαφημίσεις. Η διαδικασία επιβεβαίωσης θα έχει ως προϋπόθεση την καταχώριση της ταυτότητας και της διεύθυνσης της εταιρείας, αλλιώς δεν θα έχει τη δυνατότητα διαφημίσεων στο Facebook. Επίσης, κάθε διαφήμιση θα ενημερώνει τους χρήστες για το περιεχόμενό της, αλλά και για το ποιος πλήρωσε για αυτήν. Αρχικά οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις ΗΠΑ και στους επόμενους μήνες θα εφαρμοστούν και στον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος, θα ταυτοποιηθούν και οι χρήστες που διαχειρίζονται δημοφιλείς λογαριασμούς, με σκοπό να αποκλειστούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί που διακινούν ψευδείς ειδήσεις ή παραπληροφορούν.

"Ενόψει των σημαντικών εκλογών που θα διεξαχθούν του χρόνου σε ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία, Ινδία και Πακιστάν και σε πολλές άλλες χώρες, μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να υποστηρίξουμε τον θετικό διάλογο και να εμποδίσουμε την παρέμβαση σε αυτές τις εκλογές", σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Οι τελευταίες αλλαγές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Facebook που θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε μια σελίδα, ένα εργαλείο που δοκιμάζεται στον Καναδά και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το καλοκαίρι. Το Facebook, ακόμη, δημιουργεί ένα αρχείο παλιότερων πολιτικών διαφημίσεων.

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε το Facebook μετά τις ρωσικές επεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο διέκοψε τη λειτουργία ενός τεράστιου δικτύου ψευδών ρωσικών λογαριασμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 10 Απριλίου;

"Αυτά τα βήματα από μόνα τους δεν πρόκειται να εμποδίσουν τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το σύστημα", είπε ο Ζούκερμπεργκ. "Αλλά θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όποιον επιχειρήσει να κάνει ό,τι και οι Ρώσοι στις εκλογές του 2016, που χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς και σελίδες για να προβάλουν πολιτικές διαφημίσεις".

Ο Ζούκερμπεργκ και η γενική διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, έχουν υποστηρίξει δημοσίως το προωθούμενο νομοσχέδιο Honest Ads, το οποίο μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει τις διαδικτυακές διαφημίσεις σε ιστότοπους όπως το Facebook, η Google και το Twitter. Βάσει του νομοσχεδίου, το Facebook θα πρέπει να γνωστοποιεί λεπτομέρειες της κάθε διαφήμισης (π.χ. πόσο κόστισε). Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως το Facebook θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των ρυθμίσεων που προβλέπονται από το νομοσχέδιο, είτε γίνει τελικά νόμος του κράτους είτε όχι.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share