Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άκρως εντυπωσιακό: Ρομπότ - ξυλουργός φτιάχνει έπιπλα κατά παραγγελία! (Video)

2 Μαρτίου 2018 15:30
Άκρως εντυπωσιακό: Ρομπότ - ξυλουργός φτιάχνει έπιπλα κατά παραγγελία! (Video)

Ένα ρομπότ με εξελιγμένες ξυλουργικές δεξιότητες, που έχει την ικανότητα και τη νοημοσύνη να φτιάξει κατά παραγγελία ξύλινα έπιπλα, δημιούργησαν μηχανικοί του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ.

Στόχος των ερευνητών ήταν η δημιουργία ενός «έξυπνου» βοηθού που θα κάνει τις πιο επικίνδυνες δουλειές, όπως το κόψιμο των ξύλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Εδώ βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Αλέξανδρος!

«Κάθε χρόνο χιλιάδες ξυλουργοί τραυματίζουν τα χέρια και τα δάχτυλά τους κάνοντας επικίνδυνες δουλειές όπως το πριόνισμα», ανέφεραν οι δημιουργοί του ρομπότ AutoSaw, με επικεφαλής τη Ντανιέλα Ρας, ερευνήτρια του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ, σύμφωνα με το BBC

Το νέο ρομπότ είναι το πρώτο που διαθέτει εξελιγμένες ικανότητες, ώστε να δημιουργεί μια ποικιλία κατά παραγγελία επίπλων. Επιπλέον, είναι σημαντικά πιο φθηνό, κινητικό και ευέλικτο από τα έως τώρα ρομπότ-ξυλουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολύνεκρο τροχαίο στην Κρήτη: Η στιγμή που βγαίνει από το νοσοκομείο ο τραγικός πατέρας που έχασε κόρη και γυναίκα! (photos)

Το AutoSaw κόβει σωστά τα ξύλα στις ζητούμενες κάθε φορά διαστάσεις για μια καρέκλα, ένα τραπέζι ή ένα γραφείο, ανοίγει εκεί που πρέπει τις τρύπες για τη συναρμολόγηση των ξύλων και μεταφέρει τα υλικά και τα εξαρτήματα μέσα στο ξυλουργείο, ώστε την τελική συναρμολόγηση του επίπλου να κάνουν άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο:

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share