Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εφαρμογή barcode σε εφημερίδες και περιοδικά!

27 Φεβρουαρίου 2018 18:15
Εφαρμογή barcode σε εφημερίδες και περιοδικά!

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του barcode σε περιοδικά και εφημερίδες. Και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών.

Μέσα από αυτή την Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές εφαρμογής του νομοθετημένου μέτρου για τη μέτρηση των κυκλοφοριών των εντύπων, η διαδικασία διανομής, πώλησης και επιστροφής τους, όπως και το πλαίσιο ελέγχου και επιβολής των προστίμων. Επιπλέον, γίνεται λόγος για τον τρόπο συγκέντρωσης και δημοσιοποίησης των στοιχείων κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Δείτε την τρανσέξουαλ - «δράκαινα» και πόσα έχει ξοδέψει για να δείχνει έτσι!

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του έργου έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 15,6 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε πώς: «Η καθιέρωση του barcode στον έντυπο Τύπο θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στις κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών, θα καταστήσει πιο δίκαιη τη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης και θα οδηγήσει στην πάταξη πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού και φαινομένων φοροδιαφυγής. Τύπος με "καπέλα" δεν μπορεί να υπάρχει. Καθώς για εμάς δεν μπορεί να "καπελώνεται" ούτε η ισονομία ούτε η Ελευθεροτυπία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: H επική χυλόπιτα του Δώρου στην Κλαούντια και η δημόσια ερωτική εξομολόγηση στην Αθηνά!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share