Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μια έρευνα που έρχεται... να μας ανοίξει τα μάτια! - Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το smartphone;

13 Φεβρουαρίου 2018 13:19
Μια έρευνα που έρχεται... να μας ανοίξει τα μάτια! - Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το smartphone;

Εσείς το έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Εάν τυχαίνει να κοιμάστε κι εσείς με το κινητό στα χέρια ή αν κοιτάτε το Instagram μόλις ξυπνάτε δεν είστε οι μόνοι.

Σύμφωνα με έρευνα της Huawei σε συνεργασία με την IPSOS σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έδειξε τις συχνότερες ασχολίες των χρηστών στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του, χρησιμοποιεί τα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα την ασυλία και ποιοι οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση;

Το 53% παίρνει το κινητό στο κρεβάτι του – και 1 στους 10 αποκοιμιέται με αυτό – ενώ το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει.

Παράλληλα το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Οι λόγοι χρήσης είναι εκτός από ψυχαγωγία, η αναζήτηση πληροφοριών, η αλληλοεπίδραση στα social media, η ενημέρωση, η χρήση υπηρεσιών e-banking και η πλοήγηση στο Internet.

Ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78%, το 84% το χρησιμοποιεί για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια δολοφονία ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη! Το ύπουλο σχέδιο των δραστών και τα ξεκάθαρα σημάδια εγκλήματος! (video)

Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως.Το 27% των ανθρώπων μάλιστα το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

Η έρευνα διεξήχθη από την IPSOS για λογαριασμό της Huawei, τον Ιανουάριο του 2018 σε Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share