Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Apple: Έχει καταφέρει να πουλάει λιγότερα και να κερδίζει... περισσότερα!

2 Φεβρουαρίου 2018 10:26
Apple: Έχει καταφέρει να πουλάει λιγότερα και να κερδίζει... περισσότερα!

Μπορεί οι πωλήσεις της Apple να μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 20017, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία έβγαλε και λιγότερα χρήματα, καθώς οι υψηλότερες τιμές των iPhones της έφεραν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη-ρεκόρ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές την στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη "βομβα" στο "Anne": "Εγώ τον σκότωσα..." - Στο φως το τραγικό μυστικό!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η ζήτηση για το νέο ακριβό iPhone X, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι το Νοέμβριο με τιμή που ξεκινά στα 1.000 δολάρια περίπου, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.Όπως είπε, μετά την κυκλοφορία του, το iPhone Χ έχει κάθε εβδομάδα τις μεγαλύτερες πωλήσεις από κάθε άλλη συσκευή της Apple.

Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του2017 αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση και έφθασαν στο ύψος-ρεκόρ των 88,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες (Apple Music, App Store, iCloud κ.α.) αυξήθηκαν κατά 18% στα 8,4 δισ. δολάρια.

Και όλα αυτά τα οικονομικά ρεκόρ συνέβησαν, παρόλο που ο συνολικός αριθμός iPhones που πωλήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι (77,3 εκατομμύρια συσκευές) ήταν μειωμένος κατά 1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ψυχοφάρμακα στο όνομα της 44χρονης και οι απειλές! Αποκαλύψεις "φωτιά" για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη! (video)

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μυστικό βρίσκεται στο ότι η μέση τιμή πώλησης των iPhones έχει πλέον διαμορφωθεί κοντά στα 800 δολάρια, κατά σχεδόν 100 δολάρια αυξημένη σε σχέση με πριν ένα έτος. Παρόλο που αυτό έχει ως συνέπεια η εταιρεία να πουλάει κάπως λιγότερα smartphones, τελικά βγάζει περισσότερα χρήματα από κάθε πώληση.

Η Apple επίσης αποκάλυψε ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συνολικά περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της iPhones, iPad, Macs, Apple Watches, AirPods κ.α. (30% περισσότερες από ό,τι πριν δύο χρόνια).

Πηγή: altsantiri.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share