Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Samsung: Κατασκευάζει τσιπάκια ειδικά για κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin!

1 Φεβρουαρίου 2018 14:10
Samsung: Κατασκευάζει τσιπάκια ειδικά για κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin!

Επεξεργαστές ειδικά σχεδιασμένους για τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin κατασκευάζει πλέον η Samsung, με στόχο να αυξήσει την κερδοφορία της.

Προς το παρόν, σύμφωνα με το BBC, δεν γνωρίζουμε και πολλά για τους εν λόγω επεξεργαστές, παρά μόνο ότι ειδικεύονται στα κρυπτονομίσματακαι δεν κάνουν γενικής φύσης επεξεργασία σε υπολογιστές.

Πώς γίνεται η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων

Η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται,αφορά τσιπάκια που μπορούν να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, έτσι ώστε να επαληθεύονται οι συναλλαγές μέσω των κρυπτονομισμάτων. Οι ιδιοκτήτες των υπολογιστών με τσιπ που κάνουν αυτή τη δουλειά, επιβραβεύονται με ψηφιακά νομίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πολύ... μερακλήδες: Άνοιξε ο πρώτος οίκος ανοχής με κούκλες του σ@ξ! Γνωρίστε τις Λίλι, Σοφία και Κιμ

Έως σήμερα, μόνο η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών TSMC έκανε μαζική παραγωγή για τέτοια τσιπ κρυπτονομισμάτων,γνωστά και ως ASIC (Application-Specific Integrated Circuits). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung αθόρυβα ανέπτυξε το δικό της τσιπ ASIC το 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 άρχισε την παραγωγή του.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί μια ένδειξη πως η Samsung δεν θεωρεί το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα μια «φούσκα» που θα σκάσει.

Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Το Facebook, από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι εφεξής θα μπλοκάρει κάθε διαφημιστική προώθηση οποιωνδήποτε προϊόντων και υπηρεσιών αφορούν κρυπτονομίσματα.

Όπως δήλωσε το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει πάντα ανοιχτό στις αναδυόμενες τεχνολογίες, αλλά πολλές εταιρείες δεν ενεργούν με «καλή πίστη», όταν διατυμπανίζουν τις αρετές των κρυπτονομισμάτων, δελεάζοντας νέους πελάτες.

Τελευταία, έχει εμφανισθεί ένα νέο κύμα τέτοιων εικονικών-ψηφιακών νομισμάτων, που έρχονται να εκμεταλλευθούν τη φήμη του Bitcoin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστό το Μετρό! Δείτε αναλυτικά πότε και γιατί

Πολλές διαφημίσεις καλούν τους καταναλωτές να προαγοράσουν νέα κρυπτονομίσματα, προτού καν αυτά εμφανισθούν επίσημα (η διαδικασία λέγεται ICO-Initial Coin Offering), με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα βγουν πιο κερδισμένοι, όταν -και αν- αυξηθεί η αξία του νομίσματος. Όμως, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο να προστατεύει τους «επενδυτές», οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους να πέσουν θύμα απάτης.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share