Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στην αγορά: Ποια πασίγνωστη εταιρεία ετοιμάζεται να εξαγοράσει η Apple;

3 Ιανουαρίου 2018 15:20
Σάλος στην αγορά: Ποια πασίγνωστη εταιρεία ετοιμάζεται να εξαγοράσει η Apple;

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες περί εξαγοράς του Netflix από την Apple.

Η Apple διαθέτει πακτωλό μετρητών (περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια) και χάρη στο νέο φορολογικό σχέδιο των Η.Π.Α. (βλ. GOP), μαθαίνουμε πως μέρος αυτών είναι έτοιμα προς επενδύσεις…. με τους αναλυτές να δείχνoυν προς εξαγορά του Netflix.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση στην Κεφαλονιά: Αυτή είναι η 23χρονη Βουλγάρα που αυτοκτόνησε (Photos)

Ο και ο , αναλυτές της , δηλώνουν πως υπάρχει περίπου 40% πιθανότητα για την εξαγορά του Netflix τώρα που ο Donald Trump έχει υπογράψει το νομοσχέδιο για το σαρωτικό φόρο του GOP. Όπως επισημαίνει το Business Insider
, οι φορολογικές ελαφρύνσεις που οι εταιρείες θα λάβουν καθιστούν μια τόσο μεγάλη προσφορά πιο ελκυστική για μια εταιρεία όπως η Apple, η οποία έχει πολλά χρήματα για να επενδύσει.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ευκαιρία να επαναπατρίσει χρήματα που κρατούνται σε υπεράκτιους λογαριασμούς χωρίς να πληρώσει πρόσθετους φόρους σημαίνει ότι η Apple μπορεί να φέρει εύκολα πίσω τα χρήματα που απαιτούνται για την εξαγορά. Η Apple έχει στη διάθεσή της περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια και οι και εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου το ένα τρίτο αυτών για να αγοράσει το Netflix.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Λεφάκης προβλέπει για το 2018 : Το έτος των απολυταρχικών αλλαγών - Ποια ζώδια θα πρέπει να προσέξουν φέτος;

Η Amazon έχει τη δική της υπηρεσία στο Prime Video, ενώ τα Netflix και Hulu εξακολουθούν να κυριαρχούν σε στο χώρο των υπηρεσιών ροής περιεχομένου. Εντωμεταξύ, η πρόσφατη εξαγορά της 21st Century Fox από την Disney δίνει “δώρο” το 60% του Hulu και οι ισορροπίες αλλάζουν άρδην. Με την εξαγορά του Netflix, η Apple θα μπορούσε να θέσει γερές βάσεις για την μάχη που έπεται στο χώρο καθώς οι εξελίξεις την έχουν αφήσει πολύ πίσω σε σχέση με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming TV Movies / Shows.

Πηγή: techgear.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share