Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα αυτόνομα οχήματα θα δώσουν μεγάλη χαρά στους τρομοκράτες!

9 Δεκεμβρίου 2017 13:11
Τα αυτόνομα οχήματα θα δώσουν μεγάλη χαρά στους τρομοκράτες!

Η εταιρεία συμβούλων σε θέματα τεχνολογίας, Invensity, εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να αξιοποιήσουν στο μέλλον οι τρομοκρατικές οργανώσεις τα αυτόνομα οχήματα για επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Invensity δεν πρόκειται για κάποιο ουτοπικό σενάριο, αλλά για ένα ενδεχόμενο, που είναι πιθανόν να γίνει πράξη έως το έτος 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με το κοινωνικό μέρισμα: Η ανατροπή της τελευταίας στιγμής που δεν θα σας αρέσει καθόλου!

Ο συγκεκριμένος κίνδυνος μπορεί να αποτραπεί μόνον με τη νομοθετική ρύθμιση των κανόνων αυτόνομης οδήγησης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο η σχετική νομοθεσία, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, πώς θα επικοινωνούν τα αυτόνομα οχήματα μεταξύ τους και ποιες προδιαγραφές ασφαλείας θα οφείλουν να πληρούν, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί γύρω στο 2030. Αυτό όμως αφήνει ένα κενό σχεδόν μίας επταετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρισκόμαστε ουσιαστικά ανυπεράσπιστοι στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Invensity, Φρανκ Λίχτενμπεργκ, «είτε πρόκειται για αυτόνομα οχήματα είτε για τηλεχειριζόμενα και μη επανδρωμένα drones, κάθε ένα από αυτά τα συστήματα αποτελεί μία εν δυνάμει Κερκόπορτα για επιθέσεις. Ασύρματα και ανέπαφα η εγκληματικότητα αποκτά μία νέα διάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώσε βάση: Αν έχεις αυτό τότε είσαι σίγουρα gay και δεν το ξέρεις!

Όπως βλέπουμε, οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες ενδέχεται να επωφεληθούν και από την εκτεταμένη χρήση των drones με GPS, καθώς μέχρι το 2030 προβλέπεται ότι θα έχει αυξηθεί ο αριθμός τους κατά 5000%!

Πηγή:gazzetta.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share