Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία που τιμά η Google;

18 Οκτωβρίου 2017 15:39
Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία που τιμά η Google;

Τα 66 χρόνια από την δημιουργία του Studio for Electronic Music γιορτάζει με το σημερινό της doodle η Google.

Το Studio for Electronic Music έγινε γνωστό ως το πρώτο μοντέρνο μουσικό στούντιο που έγινε καταφύγιο για καινοτόμους μουσικούς και παραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Ήταν εδώ που αναμείχθηκαν ηλεκτρονικά συντεθειμένοι ήχοι για να δώσουν ένα νέο είδος μουσικής που αγαπήθηκε ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τον 24χρονο κούκλο σύντροφο της Νατάσας Καλογρίδη! (photos)

Το Studio for Electronic Music ιδρύθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση ραδιοφωνικής μετάδοσης της δυτικής Γερμανίας.

Η ιδέα για ένα στούντιο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής γεννήθηκε από τρεις συνθέτες και συγκεκριμένα τον Werner Meyer-Eppler, τον Robert Beyer και τον Herbert Eimert, ο οποίος είχε καταλάβει από χρόνια πριν τις τεχνικές απαιτήσεις της πρόκλησης.

Αυτό είναι το doodle της Google

Οι καλλιτέχνες στο στούντιο δημιούργησαν πρωτοποριακούς ρυθμούς, επεξεργασίας και ανάμειξης ήχων χρησιμοποιώντας νέους τύπους εξοπλισμού και τεχνική σύνθεση. Συνθέτες και παραγωγοί ήρθαν από μακριά και πολύ, καθώς το στούντιο έγινε χώρος αναπαραγωγής για μουσική καινοτομία.

Μέχρι το 2000, το αρχικό στούντιο συνέχισε να ωθεί τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής και να αναπτύσσει νέους ήχους και ιδέες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου! Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα οστά που είχαν βρεθεί στην Μάνη!

Σημειώνεται ότι το σημερινό doodle, είναι από τον εικονογράφο Henning Wagenbreth του Βερολίνου και γιορτάζει την ποικιλία της σκέψης και της φαντασίας που δημιούργησε αυτό το στούντιο και μεταμόρφωσε τις δυνατότητες της μουσικής!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share