Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα συγκλονιστικά ευρήματα: Ελληνίδα ερευνήτρια ανακάλυψε 8 σπάνιους γαλαξίες με σχήμα... πούρου! (Video)

16 Οκτωβρίου 2017 11:17
Νέα συγκλονιστικά ευρήματα: Ελληνίδα ερευνήτρια ανακάλυψε 8 σπάνιους γαλαξίες με σχήμα... πούρου! (Video)

Δεν είναι όλοι οι γαλαξίες στο σύμπαν ελλειπτικοί ή σπειροειδείς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι, πολύ πιο σπάνιοι, που έχουν σχήμα… πούρου.

Έως τώρα είχαν βρεθεί μόνο 12 τέτοιοι, αλλά μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής μια Ελληνίδα του εξωτερικού ανακάλυψαν άλλους οκτώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Μυστήριο με την τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Τι περίεργο είδαμε σήμερα στις 06:00 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Αθανασία Τάτση, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής “Astronomy & Astrophysics”.

Η ανακάλυψη ακόμη οκτώ «πούρων», που περιστρέφονται σαν αδράχτια γύρω από τον επιμήκη άξονά τους, δείχνει ότι το εν λόγω είδος γαλαξιών είναι λιγότερο σπάνιο από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι αστρονόμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαμά, μαμά, μαμααααά..." - Σοκάρει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας από την τραγωδία στο Μαρκόπουλο! Τα ουρλιαχτά της 17χρονης

Τα νέα ευρήματα επέτρεψαν στους επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο για το πώς πιθανώς δημιουργήθηκαν αυτοί οι ασυνήθιστοι γαλαξίες.

Δείτε το βίντεο:

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share