Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έρχεται η νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας που δεν χρειάζεται σύνδεση στον υπολογιστή! (Video)

12 Οκτωβρίου 2017 13:43
Έρχεται η νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας που δεν χρειάζεται σύνδεση στον υπολογιστή! (Video)

Τη νέα αυτόνομη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Go, η οποία δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε υπολογιστή όπως το Oculus Rift, αποκάλυψε ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση Πρωινό VS Κου Κου: Την έκανε σκόνη την Κατερίνα Καραβάτου η Φαίη Σκορδά!

Ο Ζούκερμπεργκ ελπίζει ότι η νέα συσκευή θα διευκολύνει την εξάπλωση της νέας αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό.

Η νέα συσκευή, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Reuters, θα κοστίζει 199 δολάρια και θα αρχίσει να πωλείται στην αρχή του 2018.

H νέα συσκευή αποτελεί το πρώτο προϊόν που προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς να απαιτεί ούτε τη σύνδεσή της μέσω καλωδίου με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ούτε το συνδυασμό της με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο για να λειτουργήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είναι δολοφονία" - Ραγδαίες εξελίξεις σε εξαφάνιση που συγκλονίζει το "Φως στο Τούνελ" εδώ και 5 χρόνια!

Το Oculus Go χρησιμοποιεί εσωτερικές κάμερες, αισθητήρες και ειδικό λογισμικό για να καταγράφει τις σωματικές κινήσεις, οι οποίες «μεταφράζονται» σε κινήσεις στους εικονικούς κόσμους που βλέπει ο χρήστης.

Η Oculus ανακοίνωσε επίσης ότι, παράλληλα με την κυκλοφορία του Oculus Go, θα μειώσει από 499 σε 399 δολάρια την τιμή του Oculus Rift,που είχε κυκλοφορήσει το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Super Data, αναμένεται φέτος να πωληθούν 213.000 συσκευές Oculus Rift έναντι 305.000 συσκευών Vive της HTC.

Δείτε το βίντεο:

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share