Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Κατάλληλο για όλους τους γονείς: «Έξυπνη» εφαρμογή ελέγχει τα μαθηματικά των παιδιών σας

26 Σεπτεμβρίου 2017 17:22
Κατάλληλο για όλους τους γονείς: «Έξυπνη» εφαρμογή ελέγχει τα μαθηματικά των παιδιών σας

Μια εταιρία τεχνολογίας στην ανατολική επαρχία της Κίνας Τζετζιάνγκ ανέπτυξε ένα λογισμικό που βοηθά τους γονείς να ελέγχουν τις ασκήσεις μαθηματικών των παιδιών τους.

Η εφαρμογή "Love Homework" αναπτύχθηκε από την εταιρία Hangzhou Dana. Με την απλή λήψη μιας φωτογραφίας, μπορεί να ελέγξει προβλήματα και ασκήσεις αριθμητικής σε ένα δευτερόλεπτο και με ακρίβεια πάνω από 95%.

Η εφαρμογή έχει κερδίσει τους επαίνους γονέων και δασκάλων από τότε που έγινε διαθέσιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου, με πάνω από 400,000 downloads σε τρεις εβδομάδες. «Ποτέ δεν είχα δει μια εφαρμογή να έχει τόσο ενθουσιώδη αποδοχή στα 20 χρόνια της καριέρας μου», δήλωσε ο Λούο Χουάν, ένας εκ των ιδρυτών της Dana.

Η ιδέα για την εφαρμογή ήταν του Μάο Λιχούι, που εργάζεται στην εταιρία. Πατέρας ενός μαθητή δημοτικού, ο Μάο ξόδευε πολύ χρόνο και ενέργεια για να ελέγχει τις ασκήσεις του παιδιού του κάθε μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου από τον Χρήστο Άρχο!

«Υπάρχουν περίπου 60 ερωτήσεις μαθηματικών σε μία σελίδα, κάποιες φορές 100. Σιχαίνομαι να ελέγχω τις εργασίες για το σπίτι ύστερα από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο», δήλωσε ο Μάο.

«Κάποιοι γονείς δήλωσαν ότι τους παίρνει τουλάχιστον μία ώρα για να ελέγξουν αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Τσεν Μινγκουάν, που είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας.

Η ομάδα της Dana ανέλυσε τον τρόπο γραφής των νεαρών Κινέζων και προγραμμάτισε τους υπολογιστές στο να αναγνωρίζουν τους χαρακτήρες ακόμα και όταν δεν είναι ευανάγνωστοι ή το χαρτί είναι πολύ λεπτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία σε ακαδημίες ονμεγάλου συλλόγου: Πέθανε 5χρονο αγγελούδι μέσα στο γήπεδο!

Η Σου κατέβασε την εφαρμογή μετά από την προτροπή άλλων γονιών. «Μου γλίτωσε πολύ χρόνο και το ποσοστό ακρίβειας είναι καλύτερο από το δικό μου. Επιπλέον, τα παιδιά μου και εγώ και δεν μαλώνουμε για τις ερωτήσεις όταν έχουμε διαφορετικές απαντήσεις», δήλωσε η Σου. «Ελπίζω να κυκλοφορήσουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές».

Σύμφωνα με τον Φενγκ Ντινγκγίνγκ, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε επαναλαμβανόμενες εργασίες. «Επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να επικεντρώνουν περισσότερο τις προσπάθειές τους στο να δίνουν κίνητρα στους μαθητές», δήλωσε ο Φενγκ.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share