Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Έτσι θα ξεχωρίσετε το αυθεντικό iPhone από την απομίμηση!

7 Αυγούστου 2017 11:52
Σας ενδιαφέρει: Έτσι θα ξεχωρίσετε το αυθεντικό iPhone από την απομίμηση!

Είστε έξω και διασκεδάζετε ή περπατάτε στον δρόμο, όταν ένας άγνωστος σας πλησιάζει και σας προτείνει να αγοράσετε ένα iPhone 6 σε μια πολύ δελεαστική τιμή.

Βέβαια είναι σίγουρα βιαστικός και όπως σας λέει θα πρέπει να το πουλήσει εκείνη τη στιγμή.

Δικαιολογημένα, κάποιος θα καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα ότι το τηλέφωνο είτε είναι κλεμμένο, είτε είναι απομίμηση.

Όσον αφορά τα iPhone που είναι καλές απομιμήσεις δεν είναι πάντα τόσο προφανές και εύκολο να τις ξεχωρίσει κάποιος από τα αυθεντικά iPhone της Apple.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στην τραγωδία στην Εύβοια - Σοκάρουν οι καταγγελίες της οικογένειας της άτυχης εγκύου

Αυτά που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν ως απομίμηση είναι αυτά που περιέχουν αυθεντικά ανταλλακτικά της Apple και λειτουργούν με το iOS. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πως έχουν συναρμολογηθεί με παράνομα ανταλλακτικά από παλιά iPhone που έχουν σταλεί - συνήθως στην Κίνα - για ανακύκλωση.

Υπάρχουν παράνομα εργοστάσια που προσλαμβάνουν προσωπικό για να αφαιρούν τις μητρικές πλακέτες από παλαιότερα iPhone και να τα τοποθετούν σε αντίστοιχα μεταχειρισμένα ή ακόμη και σε καινούργια σασί που είναι ειδικά κατασκευασμένα να μοιάζουν με αληθινά iPhone.

Tο πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε κατά την χρήση είναι ότι θα αισθάνεστε μια βραδύτητα στις εντολές που δίνετε στη συσκευή και στην αντίδραση του λογισμικού.

Ένας άλλος τρόπος για να σιγουρευτείτε είναι να κοιτάξετε στο πίσω μέρος της συσκευής σας τον ηλεκτρονικό σειριακό αριθμό, γνωστό και ως ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Station Identity) – που είναι χαραγμένος με μικρά γράμματα, ακριβώς κάτω από το λογότυπο του iPhone.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο σήμερα: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη;

Αυτός είναι ένας μοναδικός σειριακός αριθμός που αναγνωρίζει την συγκεκριμένη συσκευή. Αυτός ο αριθμός είναι επίσης διαθέσιμος και μέσα στην συσκευή σας εάν ακολουθήστε Settings > General > About.

Εάν αυτοί οι δύο αριθμοί, δεν συμφωνούν μεταξύ τους, τότε το iPhone δεν είναι αυθεντικό. Σημειώστε επίσης ότι ο ίδιος αριθμός θα πρέπει να εμφανίζεται και στο κουτί συσκευασίας του iPhone.

Οι απομιμήσεις των iPhone μπορούν να παρουσιαστούν και με έναν άλλο τρόπο. Ως Android μεταμφιεσμένα σε iPhone. Αυτά είναι συνήθως πιο εύκολο να εντοπιστούν, αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συσκευής, μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί.

Το σασί και η οθόνη μπορεί να είναι ακριβώς τα ίδια, υπάρχει όμως τρόπος που θα μπορέσετε να διακρίνετε ότι είναι απομίμηση, όσο πειστικό κι αν δείχνει το εξωτερικό της συσκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kαι το όνομα αυτής…Αναστασία. Οι εμφανίσεις των καλεσμένων στα βαφτίσια της κόρης της Καλομοίρας…!

Αρχικά προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε την Siri πατώντας το Home Button. Εάν δεν απαντήσει, είναι είτε ένα ελαττωματικό iPhone, είτε ένα μη αυθεντικό. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα εικονίδια στην αρχική οθόνη. Για παράδειγμα, εάν δείτε την εφαρμογή Google Play, δεν είναι iPhone.

Ή ακόμη προσπαθήστε να πατήσετε το εικονίδιο της εφαρμογής του App Store. Αν δεν σας κατευθύνει απευθείας στο online κατάστημα εφαρμογών της Apple, δεν είναι iPhone.

Mια επιπλέον ένδειξη που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ένα μη αυθεντικό iPhone είναι ότι μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ογκώδες. Βέβαια αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς εάν δεν κρατά στο άλλο του χέρι ένα αυθεντικό iPhone για να μπορέσει να το συγκρίνει.

Επίσης η ανάλυση της οθόνης μπορεί να είναι πιο χαμηλή ή ακόμη να υπάρχουν ελαττώματα σε κάποιες μικρές κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όπως πχ. λάθος υποδοχή κάρτας SIM, λάθος βίδες ή μια εμφανής φθηνή κατασκευή της συσκευής ή του κουτιού.

Εάν κάποιος βέβαια αυτό που θέλει πραγματικά είναι ένα Android που δείχνει σαν iPhone, τότε ίσως είναι η ιδανική επιλογή αγοράς!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share