Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

To Facebook παραβιάζει τα προσωπικά μας δεδομένα; - Τι αναφέρει νέα έρευνα

4 Ιουλίου 2017 18:00
To Facebook παραβιάζει τα προσωπικά μας δεδομένα; - Τι αναφέρει νέα έρευνα

H γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία Bundeskartellamt για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, διενεργεί έρευνα, καθώς έχει υποψίες πως η Facebook Inc, καταχράζεται την δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

Η έρευνα της για την πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει εντός του 2017

Η Bundeskartellamt εξετάζει ήδη από το 2016 τις υποψίες της ότι η εταιρεία παραβιάζοντας τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων των μελών της, καταχράζεται την πιθανά δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι έκανε ο μισθοφόρος αμέσως μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι! (photo)

Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν το Facebook κατορθώνει να αποσπά, εκ θέσεως, υπερβολικά πολλά προσωπικά στοιχεία από τα μέλη του, αφού διαφορετικά τα καταδικάζει στην διαδικτυακή απομόνωση.

Έτσι, εξαναγκάζονται να συμφωνήσουν με όρους που δεν καταλαβαίνουν, ενώ η εταιρεία αποκτά διαρκώς στοιχεία που της επιτρέπουν να στέλνει διαφημίσεις στοχευμένα, δηλαδή ταιριάζοντας τις προτιμήσεις τους με τα δυνητικά επιθυμητά προϊόντα που πληρώνεται για να προωθήσει, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

To Facebook έχει δύο δισεκατομμύρια μέλη. Τα ετήσια έσοδά του ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεψαν (αρνητικά) την παράσταση! Αυτές ήταν οι κακοντυμένες κυρίες στον γάμο Ρουβά - Ζυγούλη! Οι άστοχες εμφανίσεις που σχολιάστηκαν...

Η Bundeskartellamt φαίνεται να θεωρεί ότι το Facebook εκβιάζει κατά κάποιο τρόπο τους χρήστες.

Εάν δεν συμφωνήσουν με όλους τους όρους παροχής της υπηρεσίας, καταδικάζονται σε κοινωνικό αποκλεισμό και με αυτό το όπλο η εταιρεία τελικά πετυχαίνει να αποσπάσει πρόσβαση σε ό,τι κάνουν online, εξηγούν δικηγορικοί κύκλοι στον βρετανικό Independent.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share