Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Facebook, YouTube, Twitter και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην τρομοκρατία! - Δείτε τι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν

27 Ιουνίου 2017 19:22
Facebook, YouTube, Twitter και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην τρομοκρατία! - Δείτε τι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν

Το Facebook, το YouTube, το Twitter και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν από κοινού ένα φόρουμ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μετά από τις επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο που τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να διαδώσουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Οι τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας 26/6 το Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (Global Internet Forum to Counter Terrorism), λέγοντας ότι η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην ανεύρεση τεχνολογικών λύσεων καθώς και στην έρευνα και τις εταιρικές σχέσεις με κυβερνήσεις και ομάδες πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Βρέθηκε νεκρή η Νανά Καραγιάννη!

Στο παρελθόν οι εταιρείες είχαν δεχτεί σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούσαν τις πλατφόρμες τους για στρατολόγηση οπαδών και τη διάδοση μηνυμάτων μίσους και βίας.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μοναδικών ψηφιακών αποτυπωμάτων

Τον Δεκέμβριο, η Google, το Facebook, το Twitter και η Microsoft είχαν παρουσιάσει μια παρόμοια πρωτοβουλία ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με μοναδικά ψηφιακά αποτυπώματα, γνωστά ως «hashes», τα οποία θα ενσωματώνονται σε βίντεο και εικόνες που έχουν χαρακτηριστεί ότι προωθούν την τρομοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: Η σοκαριστική αποκάλυψη της Σάρας: "Ήμασταν στο καλύβι...." (video)

Αυτό σημαίνει ότι όταν μία εταιρεία επισημάνει και αφαιρεί ένα υλικό που περιέχει βίαιες εικόνες τρομοκρατών ή βίντεο για στρατολόγηση οπαδών, οι άλλες εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το «hash» για να εντοπίσουν και να απομακρύνουν άμεσα το ίδιο περιεχόμενο από τις δικές τους πλατφόρμες.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα μοιράζονται μεταξύ τους τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με «τις τεχνικές ανίχνευσης και ταξινόμησης περιεχομένου χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση», ενώ παράλληλα «θα καθορίσουν τις πρότυπες μεθόδους αναφοράς για την απομάκρυνση περιεχομένου που προωθεί την τρομοκρατία».

Επιπλέον, μέσω μιας σύμπραξης με την αντιτρομοκρατική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών και μια σειρά οργανώσεων, οι τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι «θα προσδιορίσουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, σεβόμενοι παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης και το απόρρητο».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share