Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Το μίσος ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί το... iPhone! - Η άγνωστη ιστορία του Στιβ Τζομπς για τον τρόπο κατασκευής του!

22 Ιουνίου 2017 10:52
Το μίσος ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί το... iPhone! - Η άγνωστη ιστορία του Στιβ Τζομπς για τον τρόπο κατασκευής του!

Δεν ήταν κάποιο όραμα, δεν ήταν κάποια ιδέα αλλά το μίσος αυτό που οδήγησε την Apple στην κατασκευή του iPhone.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ υποστηρίζοντας ότι ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να κατασκευάσει το smartphone λόγω του μίσους που ένιωθε για τον σύζυγο μιας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν για τη Microsoft.

«Κάθε φορά που τον έβλεπε επέστρεφε την επόμενη ημέρα στο γραφείο γεμάτος νεύρα» θυμήθηκε ο Φόρσταλ σε ομιλία του στο μουσείο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Twitter: Η απόλυτη αποθέωση για την Σάρα και ο εξευτελισμός για τους Μαχητές!

Έτσι όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη του iPad που τότε ονομαζόταν «project purple» δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να μετακινεί φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του.

Όταν όμως ο Τζομπς είδε τις δυνατότητες αυτές είπε στους συνεργάτες του «πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη σας;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο τέλειο μπινίκι των H&M το φόρεσε η Ελένη Φουρέιρα και σας το παρουσιάζουμε! Πόσο κοστίζει;

«Τότε πήγαμε στην ομάδα σχεδιασμού και αυτοί μας έφτιαξαν ένα σχέδιο. Όταν το Στιβ το είδε ανακοίνωσε: βάλτε σε αναμονή το σχέδιο με το tablet, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο» περιέγραψε τι συνέβη ο Φόρσταλ.

Αν και όταν κυκλοφόρησε το iPhone δέχθηκε σφοδρή κριτική λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share