Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποια μεγάλη αλλαγή συνέβη από σήμερα στα κινητά, μας αφορά όλους και δεν την πήρε κανείς... χαμπάρι;

16 Ιουνίου 2017 17:25
Ποια μεγάλη αλλαγή συνέβη από σήμερα στα κινητά, μας αφορά όλους και δεν την πήρε κανείς... χαμπάρι;

Από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, τερματίζονται τα τέλη περιαγωγής.

Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την κινητή συσκευή τους, όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε. και να παραμένουν συνδεδεμένοι με τη χώρα τους, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Με αυτή την ευκαιρία, όμως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητάει την προσοχή των καταναλωτών, ενημερώνοντας τους ότι η κατάργηση των τελών περιαγωγής αφορά μόνο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του Χρανιώτη μετά την αποχώρηση του! Τι αποκάλυψε για την φιλία του με τον Αγγελόπουλου και για ποιο λόγο συγκινήθηκε; (video)

Οι καταναλωτές οι οποίοι επισκέπτονται παραμεθόριες -νησιωτικές ή ηπειρωτικές- περιοχές της χώρας, που γειτνιάζουν με τρίτες χώρες π.χ. Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν αυξημένες χρεώσεις περιαγωγής, λόγω της σύνδεσης με δίκτυα των γειτονικών χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.



Για την αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων συστήνεται στους καταναλωτές η αλλαγή των ρυθμίσεων των κινητών συσκευών τους, ώστε να μη γίνεται αυτόματη σύνδεση με τα δίκτυα χωρών που δεν είναι κράτη μέλη της Ένωσης και, ως εκ τούτου, δεν υπάγονται στους νέους κανόνες για την κατάργηση της περιαγωγής.

πηγη: iefimerida

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share