Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διαμαρτύρεσαι διαρκώς για το Facebook; Κάνε αυτά τα 13 πράγματα για να το βελτιώσεις!

28 Μαΐου 2017 17:17
Διαμαρτύρεσαι διαρκώς για το Facebook; Κάνε αυτά τα 13 πράγματα για να το βελτιώσεις!

Είτε σας αρέσει είτε όχι, περνάτε κατά πάσα πιθανότητα στο Facebook τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Πολλοί από εσάς θα εύχονταν να μην βλέπουν και ξαναβλέπουν τα ίδια βαρετά ποστ με τα ίδια βαρετά πράγματα.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σιχτιρίζετε.

Υπάρχουν πραγματικά ένα σωρό συμβουλές και κόλπα για να κάνετε το σερφάρισμα στο Facebook λιγότερο «επώδυνο», τόσο από το ίδιο το Facebook όσο κι από εφαρμογές τρίτων. Έχουμε 13 tricks που είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και κάντε το Facebook σας λίγο πιο ανεκτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το ατομικό αγώνισμα που θα "πονέσει" όσο τίποτα άλλο τους παίκτες! (video)

1. Ταξινομήστε σε ομάδες τους κολλητούς, την οικογένεια, τους πρώην κ.α. φίλους

Έχετε διαφορετικούς φίλους από διαφορετικούς τομείς της ζωής σας, οπότε γιατί θα πρέπει να μοιράζεστε τα ίδια πράγματα με όλους; Χωρίσετε τους φίλους σας επάνω σε διαφορετικές κατηγορίες, επιλέξτε ποιες συγκεκριμένες ομάδες φίλων θα βλέπουν τα ποστ σας , τους συνδέσμους και τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε.

Το Facebook δημιουργεί αυτόματα ορισμένες ομάδες (που ονομάζονται Smart Lists) με βάση τα σχολεία που έχετε φοιτήσει, τις θέσεις εργασίας που είχατε και έχετε και τα μέρη που έχετε ζήσει. Να λοιπόν ένας τρόπος για να βάλετε τάξη στους φίλους σας και να δημιουργήσετε νέο γκρουπάκι-παρεάκι . Στο προφίλ ενός φίλου, κάντε κλικ στο κουμπί "Friends" (Φίλοι). Εκεί, θα δείτε σε ποιες ομάδες αυτός ή αυτή ανήκει και θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα.

2. «Στενό μαρκάρισμα» στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Ενώ βρίσκεστε από πριν στο κουμπί "Friends" (Φίλοι), μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Get Notifications" (Λάβε Ειδοποιήσεις). Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να λαμβάνετε μία ειδοποίηση όταν ένα επιλεγμένο φιλαράκι σας ποστάρει κάτι νέο. Κάντε το με τον καλύτερο φίλο σας ή με το φλερτ σας -- δεν θα το μάθουν εύκολα ότι τους παρακολουθείς!

3. Σταματήστε τους φίλους σας από το να στέλνουν τα ενοχλητικά αιτήματα "Candy Crush"

Συγγνώμη, δεν πρόκειται να σας βοηθήσω να πάρετε περισσότερες ζωές στο "Candy Crush". Ευτυχώς, μπορείτε να σταματήσετε αυτά τα εκνευριστικά requests από το να εμφανίζονται στη σελίδα σας και να σας σπάνε τα νεύρα. Απλά πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα, πληκτρολογήστε το όνομα του «παραβάτη» φίλου στη γραμμή αναζήτησης, και μπαμ, θα σταματήσουν να σας ζαλίζουν.

4. Μπλόκαρε τους ανθρώπους που μισείς εν αγνοία τους

Αν δεν αντέχετε τον περίεργο ξάδερφό σας που δεν σταματά να πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας, τότε μπορείτε να κρύψετε (Hide) τα πιστεύω του από το "News Feed" (Κυριότερα Νέα) σας. Δεν χρειάζεται να τον σβήσετε από φίλο, απλά απομακρύνετέ τον από το στενό σας περιβάλλον στο Facebook.

Για να αποκλείσετε-μπλοκάρετε κάποιον, πηγαίνετε στο προφίλ του και κάντε κλικ στο "Friends" (Φίλοι). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Report / Block" (Αναφορά/ Μπλοκάρισμα). Θα διακρίνετε αυτές τις επιλογές:

Αν δεν θέλετε να βλέπετε τα μηνύματα αυτού του προσώπου να εμφανίζονται στο "News Feed" σας (δεν εννοούμε του Dino, παράδειγμα είναι!), μπορείτε να πατήσετε "Unfollow" (Απομάκρυνση) . Ο φίλος σας δεν θα το καταλάβει ποτέ!

5. Διορθώστε την άθλια ορθογραφία σας

Μήπως έχετε γράψει κάτι λάθος κάπου ή έχετε κάνει κάποιο ορθογραφικό λάθος που «βγάζει» μάτι; Μερικές φορές δεν θέλετε να διαγράψετε μια ολόκληρη ενημέρωση-κατάσταση για ένα και μόνο λαθάκι (δεν γίνετε να το σβήσω γιατί δεν θέλω να χάσω τα πολύτιμα "Like"», λέτε από μέσα σας!). Οπότε τι κάνετε; Μπορείτε να το επεξεργαστείτε ακόμα και μετά τη δημοσίευση. Απλά κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο με το μολύβι πάνω δεξιά στο ποστ ή στο σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Edit" (Επεξεργασία). Προειδοποιούμε, πάντως, ότι οι φίλοι σας θα είναι σε θέση να δουν πως κάποιο «πειραγματάκι» έχει γίνει.

6. Σβήστε το ενοχλητικό παρελθόν σας

Εάν είστε περίεργοι για το ποια τμήματα των δραστηριοτήτων στο Facebook σας μπορούν να δουν οι φίλοι σας, ελέγξτε αρχείο καταγραφής των. Από αυτή τη σελίδα, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου και διαγράψτε παλιά μηνύματα. Μπορείτε επίσης να δείτε ποιες φωτογραφίες σας είναι δημόσιες, κάνοντας κλικ στο «Εικόνες» και στη συνέχεια "Shared with: Public".

7. Αντικαταστήστε πράγματα που μισείτε με πράγματα που αγαπάτε

Είτε δουλεύετε σε Chrome είτε σε Firefox σας επιτρέπετε να αντικαταστήσετε κάτι που δεν σας αρέσει (links για τηλεοπτικές σειρές, φωτογραφίες γάμου, πορνό, κλπ.), με κάτι που σας αρέσει (φωτογραφίες κουταβιών, αγαπημένες διασημότητες , κλπ.). Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε παραβατικές συμπεριφορές φίλων σε posts.

8. Για να μην χάνετε ποτέ κάποιο status

Από προεπιλογή, το Facebook News Feed έχει οριστεί να σας δείχνει πρώτα τα "Top Stories", τα οποία μπορεί να είναι ενοχλητικά, ωστόσο σας καθιστούν γνώστες όλων των status των φίλων σας. Πολλοί από εσάς αισθάνεστε ότι χάνετε κάποια πράγματα που συμβαίνουν σε φίλους σας στο Facebook, εξαιτίας του αλγόριθμου του Facebook. Μην ανησυχείτε το Facebookτο έχει φροντήσει κι αυτό, αρκεί να κοιτάξει κανείς τον αριθμό των παρατηρήσεων-στοιχείων που έχει κάποιος αναρτήσει και τι είδος είναι (π.χ. φωτογραφία, βίντεο, κατάσταση, κ.λπ. ) για να αποφασίσει εάν ή όχι αξίζουν για "Top Stories".

9. Πάρτε μέρος σε μία έρευνα για τη βελτίωση του "News Feed" σας

Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του πεπρωμένου σας (και "News Feed" σας) εκφράζοντας στο Facebook τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει να βλέπετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μέρος σε μία έρευνα σχετικά με τις… συμπάθειες και τις αντιπάθειες σας. Πηγαίνετε σε κάθε οποιοδήποτε ποστ στο "Feed" σας και θα βρείτε ένα μικρό κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ σε αυτό και θα διακρίνετε κάτι τέτοιο:

Κάντε κλικ στο "Take a survey to improve News Feed" (Συμμετάσχετε σε μια έρευνα για τη βελτίωση του "News Feed" σας). Το Facebook θα σας δείξει μια σειρά από 10 θέσεις από το News Feed σας και σας ζητά να τις κρίνετε. Εδώ είναι αυτό που θα σας ζητηθεί:

Μπορείτε να πάρετε μέρος σε αυτή την έρευνα όσες φορές θέλετε.

10. Επισημάνετε μηνύματα ως αναγνωσμένα

Αυτή η συμβουλή και οι δύο επόμενες είναι δυνατές και μάλιστα έχουν και προεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που ονομάζεται "Social Fixer", το οποίο είναι διαθέσιμο για δωρεάν download για Chrome, Safari, Firefox και άλλα περιηγητικά προγράμματα. Το Social Fixer σας δίνει έναν τόνο για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο Facebook.

Μετά την εγκατάσταση του Social Fixer, θα έχετε μια γραμμή στο επάνω μέρος του News Feed σας που θα σας δώσει τη δυνατότητα να επισημάνετε τις αναρτήσεις ως διαβασμένες. Αντί να βλέπουμε την ίδια φωτογραφία ξανά και ξανά, απλά επισημάνετε ότι διαβάστηκε ή την είδατε, αντί να σας κουράζουν οι ειδοποιήσεις.

11. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες ως φυσιολογικό άτομο

Είστε ενοχλημένος όταν το Facebook επεκτείνει μια φωτογραφία όταν πατάτε πάνω της; Με το Social Fixer, αλλάξτε το κι αυτό! Κάντε κλικ στο μεγάλο κλειδί στην απάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας στο Facebook και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "edit Social Fixer options" (επεξεργασία των ρυθμίσεων του Social Fixer)

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Disable the 'Lightbox' (aka 'Theater') photo viewer popup" και πατήστε αποθήκευση.

12. Απομακρύνετε τα «σκουπίδια»

Ενώ είστε στις ρυθμίσεις Social Fixer, μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια φίλτρα. Κάντε κλικ στο "Filtering" (Φιλτράρισμα) στα δεξιά και στη συνέχεια δημιουργήστε τα ονόματα και τις κατηγορίες για τα φίλτρα. Μπορείτε να ορίσετε φίλτρα για ορισμένους ανθρώπους, εφαρμογές ή λέξεις-κλειδιά και θα εμφανιστούν σε διαφορετικές καρτέλες στο πάνω μέρος του News Feed σας.

13. Δώστε στον «εαυτό» σας χώρο

Το Social Fixer σας επιτρέπει απλά με ένα "delete" να διαγράψετε οτιδήποτε δεν θέλετε να βλέπετε στη σελίδα σας στο Facebook. Λίγο πολύ ό,τι βλέπετε, θα έχουν ένα "x" στην πάνω δεξιά γωνία, που θα σας επιτρέπει να το διαγράψετε από τη σελίδα σας. Είναι μαγικό!

Πηγή: koolnews.gr
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share