Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό! ΔΕΙΤΕ πώς μπορεί το θαλασσινό νερό να μετατραπεί σε πόσιμο

11 Ιουνίου 2015
Εντυπωσιακό! ΔΕΙΤΕ πώς μπορεί το θαλασσινό νερό να μετατραπεί σε πόσιμο

Με 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό μια εταιρία έρχεται και υπόσχεται να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.


Το Desolenator σύμφωνα με το CNBC είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. «Το 97% του νερού στον πλανήτη είναι θαλασσινό και το σχέδιό μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το νερό λύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια κρίση στο θέμα του νερού» δήλωσε ο CEO του Desolenator.


Το Desolenator μπορεί να παράγει μέχρι και 14 λίτρα νερό την ημέρα και να λειτουργεί χωρίς να χαλάει για 20 χρόνια και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά.
Το Desolenator χρησιμοποιεί την επιφάνεια του ηλιακού πάνελ για να βράσει νερό. Το νερό βράζει περίπου στους 100 βαθμούς. Επειτα, οι υδρατμοί περνάνε μέσα από ένα μηχάνημα ανταλλαγής θερμότητας προκειμένου να ζεστάνουν το αλατισμένο νερό. Τέλος, υπάρχουν δύο έξοδοι. Από τη μία βγαίνει καθαρό, πόσιμο νερό και από την άλλη βγαίνει αλάτι.


Το κόστος της εγκατάστασης ενός Desolenator σε ένα σπίτι θα είναι λιγότερο από 774 δολάρια, σύμφωνα με τον William Janssen, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Desolenator.



iefimerida.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share