Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή! Δες πώς το Facebook προκαλεί ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

7 Απριλίου 2015
Μεγάλη προσοχή! Δες πώς το Facebook προκαλεί ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

Οι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούν το Facebook, έχουν βρεθεί κάποια στιγμή στην φάση να κάθονται απλά στον καναπέ τους και να χαζεύουν το κινητό/υπολογιστή τους.

Αυτό που θα δείτε στην οθόνη σας ως επί το πλείστον, είναι φίλους (πραγματικούς ή διαδικτυακούς) να περνάνε όμορφα, να εξελίσσονται ή να διασκεδάζουν! Σύμφωνα με έρευνα, επειδή στην πλειονότητα τους, τα posts είναι θετικά, έχουν διαταράξει την οπτική μας στις ζωές των φίλων, καθώς πολλά μπορεί να προκαλούν αισθήματα μοναξιάς και στεναχώριας!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο χρόνος που περνάμε στο Facebook, χαζεύοντας τις ζωές των άλλων, τις διακοπές τους και γενικά τις ευχάριστες στιγμές, μας προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης! Ισχυρίζονται μάλιστα πως υπάρχει ένας "εθισμός" με την ανανέωση, γεγονός που μας προκαλεί να νιώθουμε μειονεκτικά.

Διαβάστε επίσης: Τρομερή ανακάλυψη Δείτε πώς θα καταφέρετε να φορτίζετε το smartphone σας σε 1 μόλις λεπτό!

Η ψυχολόγος Mai-Ly Steers, που έκανε την έρευνα είπε: "Ένας κίνδυνος είναι πως το Facebook συχνά μας δίνει πληροφορίες για τους φίλους μας, που δεν είναι μυστικές, γεγονός το οποίο ενισχύει τις ευκαιρίες για κοινωνική σύγκριση"!

Επίσης προσέθεσε: "Δεν μπορείς να ελέγξεις την ανάγκη για σύγκριση, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να ανεβάσουν οι φίλοι σου. Επίσης, οι περισσότεροι ανεβάζουν τις καλές στιγμές, παραλείποντας τις άσχημες. Εάν λοιπόν συγκρίνουμε τις ζωές μας με αυτές τις στιγμές, που ανεβαίνουν στο Facebook, θα νιώσουμε σίγουρα άσχημα".

Η Steers έκανε δύο έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, που δημοσίευσε σε επιστημονικό άρθρο με τίτλο: "Seeing Everyone Else's Highlight Reels: How Facebook Usage is Linked to Depressive Symptoms".

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share