Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Google Chrome: Σκοτώνει το 30% των επεκτάσεών του (PHOTO)

3 Απριλίου 2015
Google Chrome: Σκοτώνει το 30% των επεκτάσεών του (PHOTO)

H Google έχει σκοτώσει σχεδόν 200 επεκτάσεις για τον περιηγητή ίντερνετ, Chrome, αφού ανακάλυψε ότι εμφάνιζε παραπλανητικές διαφημίσεις από πιθανόν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές που το χρησιμοποιούσαν.

Μια μελέτη της Google, που ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, ανακάλυψε πως 192 επεκτάσεις του Chrome, σχεδόν το 30% των διαθέσιμων επεκτάσεων, εμφάνιζαν παραπλανητικές διαφημίσεις στον περιηγητή, κάποιες μάλιστα οδηγούσαν στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, μολύνοντας ως και 14 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με το Techblog, αυτή η μελέτη δεν περιορίστηκε μόνο στο Chrome, αλλά ανακάλυψε ότι περισσότεροι από το 5% των επισκεπτών της Google μέσα από διάφορους περιηγητές και λειτουργικά συστήματα, σε OS X και Windows, είχαν τουλάχιστον ένα πρόγραμμα να κολλάει παραπλανητικές διαφημίσεις στον περιηγητή, με τους μισούς να έχουν τουλάχιστον δύο και το ένα τρίτο να έχει τουλάχιστον τέσσερεις.

Προτού σημάνει συναγερμός στο διαδίκτυο, να έχετε κατά νου πως μολυσμένοι θεωρούνται οι υπολογιστές εκείνοι που τα pop-up είναι αμέτρητα και οι διαφημίσεις πετάγονται στην οθόνη σας ακόμη και αν τις κλείσετε με το adblocker ή κάποιο άλλο extension της επιλογής σας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share