Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρευνα που σοκάρει! 1 στους 8 ανθρώπους είναι εθισμένοι με το smartphone τους!

4 Μαρτίου 2015
Έρευνα που σοκάρει! 1 στους 8 ανθρώπους είναι εθισμένοι με το smartphone τους!

Τα smartphones είναι πραγματικά εθιστικά και όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε τόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Αυτό έρχεται να αποδείξει μία έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Έντονη στεναχώρια, μοναξιά και ζηλοφθονία, είναι οι ενδείξεις ενός ατόμου με εθισμό στο smartphone του σε συνδυασμό με εμμονή με την εξωτερική του εμφάνιση, αναφέρει η μελέτη, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Ο λέκτορας της Ψυχολογίας Dr Zaheer Hussain, που την πραγματοποίησε ανακάλυψε πως όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εθισμού.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα smartphones της αγοράς! Δείτε τη ΝΕΑ λίστα! (PHOTOS)

Εξήγησε μάλιστα, πως τα αυξημένα επίπεδα ναρκισσισμού είναι από τα συχνότερα και πιο εμφανή σημάδια για τον εθισμό του smartphone! "Ήρθε στο φως μία σημαντική θετική συσχέτιση μεταξύ ναρκισσισμού και εθισμού στο τηλέφωνο", αναφέρει ο καθηγητής.

Ο μέσος χρήστης, περνά 3.6 ώρες της ημέρας τους, μπροστά από την οθόνη του smartphone του, με το 13% του συνολικού πληθυσμού, όπως αναφέρει η έρευνα είναι εθισμένοι στην χρήση του κινητού.

Διαβάστε επίσης: Εσύ το ήξερες; Γιατί όταν μας καλούν στο iPhone, εμφανίζονται δύο διαφορετικές οθόνες;

Το στατιστικό, που προκαλεί εντύπωση, είναι πως το 35% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά για χρήση του κινητού σε απαγορευμένες περιοχές! Επίσης τα sites κοινωνικής δικτύωσης έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην χρήση εφαρμογών (87%), ενώ ακολουθούν οι εφαρμογές για μηνύματα και chat (52%) και την λίστα ολοκληρώνουν οι εφαρμογές για ειδήσεις και νέα (51%).

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share