Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η νέα συσκευή, που κάνει την Microsoft και το Facebook να τρέμουν! (VIDEO)

2 Μαρτίου 2015
Αυτή είναι η νέα συσκευή, που κάνει την Microsoft και το Facebook να τρέμουν! (VIDEO)

Η HTC ανακοίνωσε το Vive, ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, που ανέπτυξε μαζί με την Valve. Θα βγει στην αγορά στο τέλος του χρόνου. Την επόμενη εβδομάδα, στο Game Developers Conference, οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να το δουν και από κοντά.

Το Vive χρησιμοποιεί δύο οθόνες με 1200 x 1080 ανάλυση, επιτυγχάνοντας έτσι φωτορεαλιστική εικόνα. Οι εικόνες θα καλύπτουν όλο το πεδίο όρασης σας, δίνοντας έτσι θέα 360 μοιρών. Η HTC αναφέρει πως αυτή θα είναι η πρώτη συσκευή εικονικής πραγματικότητας που θα «σας επιτρέπει να σηκωθείτε, να περπατήσετε στον εικονικό σας χώρο, να μελετάτε αντικείμενα από κάθε μεριά και να επιδράτε στο περιβάλλον σας».

Διαβάστε επίσης: ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν μόνο ότι διαβάζουν στο Facebook;

Είναι πολύ ελαφρύ και δεν κουράζει το λαιμό και το κεφάλι η παρατεταμένη χρήση του. Έχει ενσωματομένα ακουστικά, και θα λανσαριστούν μαζί του δύο ασύρματα χειριστήρια για τον χειρισμό των αντικειμένων και των όπλων στα διάφορα εικονικά βιντεοπαιχνίδια.

Επίσης, θα υπάρξει πλήρης συνεργασία με την Valve (την εταιρεία που έχει το Steam, την μεγαλύτερη εικονική βιβλιοθήκη βιντεοπαιχνιδιών και software) για την ανάπτυξη προγραμμάτων κλπ, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες. Αυτές οι κινήσεις-ματ κάνουν το Oculus Rift (του Facebook) και το HoloLens (της Microsoft) να φαίνονται αδιάφορα!

Δείτε το trailer του Vive εδώ:


techfrog

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share