Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

5 πράγματα, που δείχνουν τα σχόλιά σου στο Internet!

16 Φεβρουαρίου 2015
5 πράγματα, που δείχνουν τα σχόλιά σου στο Internet!

Επιμέλεια: Άκης Αδαμόπουλος

Η επιστήμη μίλησε! Δεν είναι πρωτόγνωρο να μπαίνεις σε ένα βίντεο στο Youtube και στα σχόλια να γίνεται "μάχη"! Βρισιές, απειλές, προσβολές και έντονοι τσακωμοί, έχουν να αποδείξουν πολλά για τους ανθρώπους και την συμπεριφορά τους.

Τα comments, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποκαλύπτουν φοβερά στοιχεία για την προσωπικότητα των ανθρώπων. Ίσως και περισσότερα από όσα θέλουμε να παραδεχτούμε! Εσείς πώς συνηθίζετε να σχολιάζετε; Με κακία; Φιλοφρονώντας;

Διαβάστε επίσης: 15 λειτουργίες του iPhone που δεν τις γνωρίζατε!!

Οι New York Times ρώτησαν επιστήμονες για το τι πραγματικά λένε τα σχόλια που κάνουμε διαδικτυακά για εμάς τους ίδιους και το athensmagazine.gr σας μεταφέρει τα πορίσματά τους!

Οι άντρες είναι πιο κακοί από τις γυναίκες

Καθηγητές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Skidmore, ανέλυσαν τα σχόλια σε δύο νέα sites και στο Facebook και ανακάλυψαν πώς τα χειρότερα σχόλια γίνονται από άντρες! Η συγκεκριμένη ανακάλυψη και ο υπολογισμός, έγινε με βάση τα ονόματα, τις φωτογραφίες προφίλ και στην ξεκάθαρη δήλωση φύλου.

Όσοι είναι κακοί στα σχόλιά τους, δεν είναι πάντα κακοί και στην πραγματική τους ζωή

Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο, απλά επειδή του αρέσει να είναι καυστικός στο σχολιασμό του. Η καθηγήτρια Sara Kiesler, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αναφέρει: "Οι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν συμπεριφορά σε διάφορες καταστάσεις. Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να κρίνουμε την προσωπικότητά τους, παρά μόνο αν τους δούμε σε βάθος χρόνου και σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να είχε δύσκολη μέρα και να ξεσπά, την ώρα που μπορεί να είναι ένας τέλειος άνθρωπος."¨

Αντίστοιχα οι άνθρωποι που γράφουν τρελά πράγματα, δεν αντιλαμβάνονται πως μπορούν να διαβαστούν από τόσους πολλούς εκεί έξω. Η καθηγήτρια Dominique Brossard του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison λέει επ'αυτού: "Υπάρχει έρευνα που δείχνει πως οι άνθρωποι υποτιμούν ποιος θα δει τι λες και σχολιάζεις. Αν δεν την έχουν «πατήσει» στο παρελθόν δεν είναι υποψιασμένοι."

Διαβάστε επίσης: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ιός μπλοκάρει το pc σας και ζητάει χρήματα - Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε


Οι άνθρωποι τείνουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά, όταν γνωρίζουν πως μπορούν να τους αναγνωρίσουν

Τα πιο κακεντρεχή και δυσάρεστα σχόλια στο διαδίκτυο, γίνονται σε blogs ή site, που δεν είναι υποχρεωτική η ταυτότητα κάποιου. Η Kiesler τονίζει πως: "Η διαφωνία εκφράζεται ευκολότερα, όταν μπορεί να γίνει ανώνυμα, καθώς ο κόσμος δεν φοβάται. Αντίστοιχα γίνονται περισσότερο ειλικρινείς όταν γνωρίζουν πως φαίνεται η ταυτότητά τους".

Οι ‘καλοί' σχολιαστές ξεπερνούν τους κακεντρεχείς

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε κάτι τέτοιο ισχύει. Αυτό έδειξε η έρευνα του Πανεπιστημίου του Skidmore. Ίσως τελικά να υπάρχει ελπίδα για κάτι καλό εκεί έξω.

Ο κόσμος πιστεύει όσα λένε τα σχόλια

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Washington State, βρήκαν πως οι αναγνώστες, τείνουν να δίνουν τόση αξιοπιστία στους σχολιαστές, όσο στα άρθρα καθεαυτά!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share