Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος για τους χρήστες iPhone, iPad και Mac!!! Τι συμβαίνει με το νέο κακόβουλο λογισμικό;

7 Νοεμβρίου 2014
Τρόμος για τους χρήστες iPhone, iPad και Mac!!! Τι συμβαίνει με το νέο κακόβουλο λογισμικό;

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό έκανε την εμφάνισή του, απειλώντας εκατομμύρια συσκευές της Apple.

To κακόβουλο λογισμικό ανήκει στη νέα οικογένεια ιών με την ονομασία WireLurker, ανακαλύφθηκε από την Palo Alto Networks Inc. και σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει να έχει πρωτόγνωρα "χαρακτηριστικά", με στόχευση τις πλατφόρμες της Apple.


Στην Palo Alto αναφέρουν ότι πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στις εφαρμογές του iOS, όπως κάνει και ένας κοινός ιός. Πρόκειται για μόλις το δεύτερο malware που έχει γίνει γνωστό ότι επιτίθεται στις συσκευές που "τρέχουν" iOS.

Το WireLurker “ψάχνει” για συσκευές που τρέχουν iOS και είναι συνδεδεμένες μέσω USB με κάποιον επίσης μολυσμένο υπολογιστή, ενώ μολύνει iPhone, IPad και Mac.

Το κακόβουλο λογισμικό, αποσπά πληροφορίες από τις κινητές συσκευές των χρηστών, ζητώντας update, αναφέρει η Palo Alto Networks στην 30 σελίδων έκθεσή της. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο στόχος του κακόβουλου λογισμικού, αφού μόλις τώρα έγινε γνωστή η ύπαρξή του.

Το WireLurker χρησιμοποίησε trojan για να βρει πρόσβαση στους υπολογιστές του Maiyadi App Store στην Κίνα, που συνεργάζεται με την Apple.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να μην "κολλήσουν" τον ιό, είναι να μην συνδέουν τις συσκευές τους, (iPhone, iPad, Mac) με υπολογιστές που δεν γνωρίζουν για την ασφάλειά τους, να μην χρησιμοποιούν ξένους φορτιστές και να εμπιστεύονται μόνο τα app store της Αpple.

Πηγή: newmoney.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share